Home / Προτεινόμενα / Δολάριο: Μικρή πτωτική διόρθωση εν όψει της συνεδρίασης της Fed

Δολάριο: Μικρή πτωτική διόρθωση εν όψει της συνεδρίασης της Fed

Σε πτώση γύρισε το δολάριο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα σηματοδοτήσει επιβράδυνση του ρυθμού των επιτοκιακών αυξήσεων στην αυριανή της συνεδρίαση, σε μία προσπάθεια να αποτιμήσει τον μέχρι τώρα αντίκτυπο των κινήσεών της στην οικονομία. 
Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης ανεβάζοντας τα στο εύρος διακύμανσης 3,75% έως 4%, στην τέταρτη διαδοχική αύξηση αυτού του μεγέθους.

Ωστόσο, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, τα προθεσμιακά συμβόλαια δίδουν μία πιθανότητα 57% για μία αύξηση των 50 μονάδων βάσης, καθώς ήδη πολλοί αξιωματούχοι της Fed έχουν κάνει λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.
«Υπάρχει μία προσδοκία ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αλλάξει τη λεκτική της στο αυριανό ανακοινωθέν, έτσι ώστε να υποδηλώσει ότι θα κατεβάσει ταχύτητα στις επιτοκιακές αυξήσεις την επόμενη φορά», αναφέρει ο Ivan Asensio της Silicon Valley Bank στο Σαν Φρανσίσκο.  

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αναμένεται να προχωρήσει και η Τράπεζα της Αγγλίας στη συνερίαση της Πέμπτης, όμως για την επόμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν αύξηση των 50 μονάδων βάσης. 
Το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του γιέν, με την ισοτιμία στα 148,20 γιέν, ενώ η στερλίνα σταθεροποιήθηκε στο 1,1479 έναντι του δολαρίου αφού υποχώρησε περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα τη Δευτέρα, αλλά και αφού είχε ξεπεράσει το 1,15 στην αρχή της συνεδρίασης. Το ευρώ υποχώρησε στο 0,9878 έναντι του δολαρίου. 
Όσο για το δείκτη δολαρίου σημείωσε μία μικρή διόρθωση στις 111,49 μονάδες. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης δολαρίου έχει ενισχυθεί περισσότερο από 15% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 
«Ωστόσο ενώ η Fed μπορεί να εξετάσει μία πιο σταδιακή προσέγγιση το Δεκέμβριο, ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ θα αποφύγει πιθανότατα να δεσμευθεί εκ των προτέρων σε μία τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή. Το πιθανότερο είναι ότι θα επαναλάβει ότι η Fed θα παραμείνει εξαρτημένη από τα στατιστικά στοιχεία και ότι θα λαμβάνει τις αποφάσεις της σε κάθε συνεδρίαση», αναφέρει ο Joseph Kalish, στρατηγικός αναλυτής της Ned Davis Research.   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
Διαβάστε επίσης:
Ιαπωνία: Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε ένα μήνα στην αγορά ξένου συναλλάγματος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview