Home / Ειδήσεις / Δοκιμές εξέλιξης για τη γοητευτική Aston Martin Speedster V12

Δοκιμές εξέλιξης για τη γοητευτική Aston Martin Speedster V12

H βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης του εκκεντρικού speedster που ετοιμάζει και το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 88 αντίτυπα, έχοντας τη σφραγίδα του τμήματος «ειδικών αποστολών» της Aston Martin, Q.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την άνοιξη του 2021 ενώ οι 88 αγοραστές του θα κληθούν να καταβάλλουν ένα τίμημα το οποίο αγγίζει τις 850.000 ευρώ.

Την ευθύνη εξέλιξης και τη σχεδίαση του Speedster έχει αναλάβει το τμήμα Q αντλώντας προφανώς επιρροές από την παράδοση της Aston Martin στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και την αεροναυπηγική.

Σε κάθε περίπτωση, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ομοιότητες με την Vantage με την οποία το εξεζητημένο τετράτροχο μοιράζεται λεπτομέρειες όπως τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και την χάραξη των εισαγωγών αέρα που στην προκειμένη περίπτωση είναι βέβαια περισσότερες και πιο επιθετικά σχεδιασμένες.

Το Speedster V12, δεν διαθέτει οροφή ή παρμπρίζ ενώ οι θέσεις του οδηγού και συνοδηγού διαχωρίζονται πλήρως από ένα σχεδιαστικό στοιχείο, μέρος του αμαξώματος το οποίο εν είδει ραχοκοκκαλιάς ξεκινά από το καπό και φτάνει έως το πίσω τμήμα. Εκεί παρεπιδημούν τα γνωστά καμπυλόγραμμα στοιχεία ενώ την εικόνα της πίσως όψης συμπληρώνει η παρουσία δυο χορταστικών απολήξεων για την εξάτμιση.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως το δέρμα, το αλουμίνιο και το ανθρακόνημα ενώ ορισμένα από τα μέση της Speedster αποτελούν προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Στην αθέατη πλευρά της Speedster βρίσκεται μια πλατφόρμα αλουμινίου η οποία δανείζεται στοιχεία τόσο από την DBS Superleggera όσο και από την Vanquish και η οποία φιλοξενεί ένα V12 5,2 λίτρων με απόδοση 700 ίππους και 753 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις των Βρετανών η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 300 χλμ./ώρα.

Το πλαίσιο αποτελείται από ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στον μπροστινό άξονα ενώ πίσω υπάρχει διάταξη πολλαπλών συνδέσμων. Το προφίλ της ανάρτησης συμπληρώνουν τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τα οποία παραμετροποιούνται αναλόγως την επιλογή του προγράμματος οδήγησης. Η Speedster διαθέτει κεραμικά δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς διάστασης 21 ιντσών.

Πηγή

About ingr