Home / Ελλάδα / Διαψεύδει το Βερολίνο σχέδιο ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους

Διαψεύδει το Βερολίνο σχέδιο ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από αξιωματούχους να καταστρώσουν σχέδιο για ένα σύστημα αναδιάρθρωσης του χρέους, ώστε να παραμείνει στο ευρώ μια χώρα που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου αρνήθηκε ότι γίνεται οποιαδήποτε προετοιμασία για ένα τέτοιο πλαίσιο, δηλώνοντας ότι «η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή».

Επικεντρώνουμε πλήρως τις προσπάθειές μας στην επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος, τόνισε.

Bundesbank: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις Grexit

Τη θέση της ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των επιπτώσεων που θα είχε μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Bundesbank, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Ο άμεσος αντίκτυπος της μετάδοσης σε άλλες χώρες είναι μικρότερος επειδή είναι μικρότερες και οι άμεσες απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι της Ελλάδας» τόνισε η Κλαούντια Μπουχ και πρόσθεσε:

«Αλλά κανένας δεν γνωρίζει ποιές ενδεχομένως να είναι οι έμμεσες επιπτώσεις».

 

πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500004619#ref=latestarticles

About basilis progressive