Home / Ειδήσεις / Διαμαρτυρίες φαρμακοποιών: Προσβλητικός αποκλεισμός μας από τους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρίες φαρμακοποιών: Προσβλητικός αποκλεισμός μας από τους εμβολιασμούς

Δεν έχουν συμπεριληφθεί στον εμβολιασμό των υγειονομικών οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Διονύση Ευγενίδη. Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, είναι «τουλάχιστον προσβλητικός ο αποκλεισμός των φαρμακοποιών απ’ τα εμβόλια», ενώ τονίζει ότι η πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως υγειονομικούς, όποτε τη συμφέρει.

Ο κ. Ευγενίδης, επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes ότι η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τον εμβολιασμό των φαρμακοποιών, παρ’ όλο που θα είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, για την εκπόνηση της διαδικασίας της αίτησης εμβολιασμού μέσω της πλατφόρμας.

«Δεν έχουμε συμπεριληφθεί στον εμβολιασμό. Δεν έχουν αναφερθεί καθόλου σε εμάς. Δε μπορούν να μας αντιμετωπίζουν σαν υγειονομικούς όταν πρόκειται να τους βοηθήσουμε και όταν έρθει η ώρα να μας το ανταποδώσει να το ξεχνά. Οφείλουν να αναγνωρίσουν το ρόλο μας και να μας εντάξουν άμεσα!», τονίζει.

O ίδιος, προσθέτει ότι σήμερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο ΣΥ.ΦΑ. απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον προσβλητικό τον αποκλεισμό των φαρμακοποιών απ’ τον εμβολιασμό.

«Στείλαμε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για εμάς. Αλλά ακόμη και τώρα να γίνει αυτό, δε μειώνεται το γεγονός ότι μας ξέχασαν και δε μας ανέφεραν ποτέ. Μίλησαν για οδοντίατρους. Για εμάς δε μίλησαν», τονίζει ο κ. Ευγενίδης κλείνοντας.

Πηγή: GRtimes

Πηγή

About skaigr