Home / Ειδήσεις / Διαλογισμός αξίας…ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Διαλογισμός αξίας…ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Από εφαρμογές επίγνωσης μέχρι σεμινάρια διαλογισμού και φορετή τεχνολογία, ο διαλογισμός φαίνεται ότι ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρήσεις

Η …big business λατρεύει τον διαλογισμό. Και στις μέρες μας, ολοένα και περισσότεροι γκουρού του διαλογισμού λατρεύουν τις επιχειρήσεις. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

AdTech AdΤο 2015, ο κλάδος διαλογισμού και επίγνωσης είχε τζίρο περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα της IBISWorld που διακρίνει τη συγκεκριμένη κατηγορία απ’ τον ευρύτερο τομέα της εναλλακτικής περίθαλψης.

Αλλά το νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνει τα έσοδα από τις περίπου 1.000 εφαρμογές επίγνωσης που κυκλοφορούν, όπως επισημαίνει η Sensor Tower. Η κορυφαία app Headspace συγκέντρωσε πρόσφατα 30 εκατομμύρια δολάρια και έχει «κατέβει» 6 εκατομμύρια φορές. Επίσης, δεν περιλαμβάνει ούτε την ολοένα και διευρυνόμενη κατηγορία των φορετών συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους ανθρώπους να χαλαρώνουν. Ας πούμε, η δημοφιλής συσκευή-στέκα Muse μετρά την εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, με τιμή πώλησης τα 299 δολάρια.

Φέτος, 22% των εργοδοτών στις ΗΠΑ θα προσφέρουν μαθήματα επίγνωσης – που κοστίζουν από 500 έως 10.000 δολάρια για συνεδρίες μεγάλων ομάδων – ένα ποσοστό που θα μπορούσε να διπλασιαστεί το 2017, σύμφωνα με έρευνα της Fidelity Investments και του National Business Group on Health.

Και τα έσοδα του Search Inside Yourself Leadership Institute, ενός προγράμματος εκπαίδευσης στην επίγνωση που επωάστηκε στην Google, αυξήθηκαν πάνω από 50% πέρυσι. Στα πλαίσια του προγράμματος, προσφέρονται διήμερα workshop (με κόστος έως και 35.000 δολάρια για 50 άτομα) σε δεκάδες άλλες εταιρείες της λίστας Fortune 500, συμπεριλαμβανομένων των Ford και American Express.

Παραδόξως, παρά την επέκτασή του στον χώρο του γραφείου, όπου οι εκπαιδευόμενοι στην επίγνωση συχνά διδάσκονται πώς να συγκεντρώνονται ώστε να βελτιώνουν την εργασιακή επίδοσή τους, «ο διαλογισμός δεν σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να επιτύχετε υλικούς στόχους» λέει η Ελίζαμπεθ Σάντλερ, η οποία στο παρελθόν δίδαξε επίγνωση στην Goldman Sachs.

Ο Λόντρο Ρίντσλερ, επικεφαλής του στούντιο διαλογισμού MNDFL στη Νέα Υόρκη, συμφωνεί: «Δεν κάνουμε διαλογισμό για να διπλασιάσουμε το χαρτοφυλάκιό μας».

Πάντως, λίγος διαλογισμός σίγουρα δεν βλάπτει το χαρτοφυλάκιο• η απεριόριστη ετήσια συνδρομή στο MNDFL κοστίζει 2.200 δολάρια.

Πηγή: Fortunegreece.com

About Kostas Athanasoulis