Home / Ελλάδα / Διακομματική που θα εξετάσει τα αιτήματά τους ζητούν οι αγρότες

Διακομματική που θα εξετάσει τα αιτήματά τους ζητούν οι αγρότες

Έτοιμοι να κατέβουν και στην Αθήνα

Λάρισα
Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν στη σύσκεψη στα Τέμπη.

Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους -προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ -ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών που παραμένουν σε όλα τα μπλόκα στην Πελοπόννησο, με σημείο αιχμής το μπλόκο στα διόδια του Ισθμού, όπου για τέταρτη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ ανοιγοκλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι (11:00-11.30, 16:00-16:30 και 20:00-20:30).

Παράλληλα στον Ισθμό οι αγρότες ελέγχουν όλα τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στην Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.

Το μεσημέρι της Κυριακής έχει προσδιοριστεί ευρεία συνάντηση από αγρότες και άλλους επαγγελματικούς φορείς στους Μολάους Λακωνίας, όπου θα συζητήσουν για το ασφαλιστικό και θα αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν την προσεχή εβδομάδα.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης βάση της οποίας θα υπάρχει σε πρώτο επίπεδο καθημερινά ολιγόωρος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στο ύψος του Ατσιπόλου όπου είναι και ο βασικό κόμβος των οδικών αρτηριών του νομού.

Στο κόμβο, όπου βρίσκεται το μπλοκ των κινητοποιημένων αγροτών πέρα των αγροτών από το Ρέθυμνο συμμετέχουν και αγρότες από Χανιά και Ηράκλειο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin