Home / Ειδήσεις / Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΠΝΠ για το δημοψήφισμα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΠΝΠ για το δημοψήφισμα

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο ΦΕΚ.

Με την ΠΝΠ επισπεύσθηκαν οι χρονικές προθεσμίες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, προκειμένου οι διαδικασίες για το δημοψήφισμα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Στην ΠΝΠ αναφέρεται ότι οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα στηθούν στα ίδια εκλογικά κέντρα που προβλέπονται για τις εκλογές.

Επίσης, καθορίζεται ότι «μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα και μέχρι την 19η ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, σε κάθε είδους εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και στα πολιτικά κόμματα και στους μετέχοντες στις Επιτροπές Υποστήριξης του ν. 4023/2011 (Α΄ 220), η καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση ή μετάδοση ή αναμετάδοση οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διενεργείται, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης, για πολιτικά κόμματα, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008422#ref=latestarticles

About Panos Dreamer