Home / Ειδήσεις / ”Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις”

”Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις”

«Tα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα από το 2013 και το 2014. Οι ατέλειες του 2012 έχουν πρακτικά πλήρως καλυφθεί. Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής» δηλώνει στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για το ένα εκατ. ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2012.
Ερωτηθείς για το αν θα δοθούν σε ξένα funds τα μεγάλα επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, απαντά ότι το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και συνδέεται με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξουν και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα εταιρικά δάνεια, θα βελτιωθεί τόσο σε επίπεδο δικαστικής διευθέτησης όσο και σε επίπεδο εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων «με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων». «Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά» συμπληρώνει.

About m bonsu