Home / Ειδήσεις / «Δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας καμία άσκηση ποινικής δίωξης για τον διευθύνοντα σύμβουλο»

«Δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας καμία άσκηση ποινικής δίωξης για τον διευθύνοντα σύμβουλο»

Καμία ποινική δίωξη έως και σήμερα 2 Μαΐου εναντίον του διευθύνοντος σύμβουλου Γ. Θωμόπουλου δεν έχει περιέλθει σε γνώση της ΣΤΑΣΥ, τονίζει σε επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση «αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, περί άσκησης διώξεων κατά υπαλλήλων και στελεχών της ΣΤΑ.ΣΥ.ΑΕ, ως αποτέλεσμα των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης», η ΣΤΑΣΥ σημειώνει: «Μέχρι σήμερα 2 Μαΐου 2017 δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας καμία άσκηση ποινικής δίωξης σε ό,τι αφορά το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Γεώργιο Θωμόπουλο και ούτε θα μπορούσε να έχει καμία εμπλοκή με τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, στους 8 μήνες της διοίκησης του, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και ο διευθύνων σύμβουλος, «λειτούργησαν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και την εξυγίανση της εταιρείας. Στο πλαίσιο του ελέγχου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που διενεργήθηκε από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης τηρώντας το νόμο 2190/1920 που διέπει τις ανώνυμες εταιρείες αλλά και τον κανονισμό της εταιρείας έπραξε όσα προβλέπονται, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διενέργεια σχετικού εσωτερικού ελέγχου».

Και καταλήγει, η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ συνεχίζουν απερίσπαστα το έργο τους. Αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας η απρόσκοπτη υλοποίηση του συγκοινωνιακού μας έργου και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Η υπόθεση ερευνάται αρμοδίως από τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, στα οποία η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη».

About Andreas Chondros