Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Europa League / Δεν άντεξε ο Αστέρας

Δεν άντεξε ο Αστέρας

Ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης στη Γερμανία απο τη Σάλκε και μάλιστα με σκορ 4-0. Οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρουν τους ”Βασιλικούς Μπλε” και στην ουσία ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως συντηρητικά για τις δυο ομάδες με τον Αστέρα απο τη μια να προσπαθεί να μπλοκάρει τους γηπεδούχους και τη Σάλκε απο την άλλη να προσπαθεί να δημιουργήσει παιχνίδι. Το ματς έμεινε σε αυτό το τέμπο για 28 λεπτά,μέχρι που οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη κλασσική ευκαιρία που δημιούργησαν. Ο Ρίτερ έκανε τη συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Φράνκο Ντι Σάντο να ξεπετάγεται πίσω απο τον Σανκαρέ και να τον προλαβαίνει στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου. Οι Τριπολιτσιώτες απο εκείνο το σημείο και μετά έδειξαν να μη μπορούν να συνέλθουν, με αποτέλεσμα να δεχτούν και δεύτερο γκολ στο 37′ μετά απο εκτέλεση κόρνερ, με το Ντι Σάντο να εκμεταλλεύεται τη νέα ολιγωρία της άμυνας του Αστέρα και να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του. Η Σάλκε αύξησε τον ρυθμό της χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Χέιμπιεργκ μετά απο τρομερό σπριντ του Σανέ. Βέβαια ο Αστέρας δεν γλίτωσε το τρίτο γκολ, το οποίο προήλθε στο 44′ με πέναλτι του Ντι Σάντο που συμπλήρωσε χατ-τρικ, αφού προηγουμένως ο Τορμένα είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα για χέρι μέσα στην περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο περιορίζοντας αισθητά τη γερμανική ομάδα, δεχόμενος όμως ένα ακόμα τέρμα στο 84′ αυτή τη φορά απο τον Χούντελααρ, με το 4-0 να είναι και το τελικό σκορ.

Την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά πρώτα πρέπει να ξεχάσει τη χθεσινή, οδυνηρή ήττα μαθαίνοντας ταυτόχρονα απο τα λάθη του και διορθώνοντας τα αμυντικά κενά που παρουσίασε…

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

 

About Kostas Athanasoulis