Home / Διάφορα / «Δείπνο Ηλιθίων» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο για καλό σκοπ

«Δείπνο Ηλιθίων» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο για καλό σκοπ

Τα έσοδα της παράστασης που θα δοθεί στις 15 Φεβρουαρίου, θα διατεθούν για τις ανάγκες ανανέωσης και προσθήκης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ο θίασος του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ θα παρουσιάσει το «Δείπνο Ηλιθίων» την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, σε μία έκτακτη παράσταση που έχει καλό σκοπό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες ανανέωσης και προσθήκης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος. Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;
Ο ευρών αμειφθήσεται!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας,
Αννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου
και ο Τάκης Παπαματθαίου

Η παράσταση της 15ης Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στις 21.00 και έχει είσοδο 20 ευρώ/
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη
Τηλ. 2107707227, 2108827000

protothema.gr

About Andreas Chondros