Home / Ειδήσεις / Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη ΓΑΔΑ Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος και άλλοι

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη ΓΑΔΑ Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος και άλλοι

Στην αστυνομία παραδόθηκε από το σπίτι του στην Πεύκη ο Νίκος Μιχαλολιάκος για να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά τη βαριά απόφαση καταδίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 καταδικασθέντες (μαζί με τον δολοφόνο του Φύσσα Ρουπακιά), ανάμεσά τους την ηγετική πολιτική ομάδα της ΧΑ. Ο ίδιος ήταν κατηφής, ωστόσο η κόρη του Ουρανία και οπαδοί της ναζιστικής οργάνωσης ήταν προκλητικοί. 

 

 

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν τα ηγετικά στελέχη και πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας.
 

Επίσης στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με οχήματα της Ασφάλειας και οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Κατόπιν μεταφέρθηκαν ο Νίκος Μίχος και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Από το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης απομένουν πλέον ο Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς. Ο πρώτος που βρισκόταν στην επαρχία, έχει δηλώσει ότι θα παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ όπου αναμένεται.

Στη Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης. Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Στη σύζυγο του Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια και τους πρώην βουλευτές, Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Κουκούτση και Μπούκουρα που δόθηκε αναστολή επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα  της περιοχής τους.

Όλοι οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή συλλαμβάνονται από τις ομάδες της ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.
 

Η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε κλάματα με την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ αργότερα μίλησε για δικαίωση του κόσμου που αγωνίστηκε για την καταδίκη των χρυσαυγιτών. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr