Home / Ειδήσεις / Δένδιας: Ο ISIS συνεχίζει να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ενέργειες – Μεταφέρει χρήματα διεθνώς μέσω Τουρκίας

Δένδιας: Ο ISIS συνεχίζει να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ενέργειες – Μεταφέρει χρήματα διεθνώς μέσω Τουρκίας

Παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του “Ισλαμικού κράτους”. Η εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση συνεχίζει να διατηρεί δίκτυα χρηματοδότησης σε χώρες της περιοχής. Έκφραση ανησυχίας για θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες στην Μέση Ανατολή. Ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Ιράκ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην Υπουργική συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του “Ισλαμικού κράτους”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη.Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι στην παρέμβαση του ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε καταρχήν ότι αν και το “Ισλαμικό κράτος” έχει χάσει σημαντικά εδάφη στην Συρία και στην Τουρκία, συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους που του επιτρέπουν να συνεχίσει τις τρομοκρατικές ενέργειες.Εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αφρική και παράλληλα τόνισε ότι οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες στην Μέση Ανατολή αποτελούν βασικούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την σταθεροποίηση των εδαφών που ανακτήθηκαν από το “Ισλαμικό κράτος”. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την στήριξη της χώρας μας στην ανάπτυξη του Ιράκ και αναφέρθηκε στην προσεχή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βαγδάτη και το Ερμπίλ.Πρόσφατα, τα Αμερικανικά Υπουργεία Εξωτερικών και  Οικονομικών ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων σε τρία άτομα και μια επιχείρηση με έδρα την Τουρκία, οι οποίοι συντόνιζαν την προώθηση οικονομικής και άλλης βοήθειας προς το “Ισλαμικό κράτος”. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά από τον Απρίλιο του 2019 που το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επιβάλει κυρώσεις σε άτομα που στηρίζουν το “Ισλαμικό κράτος” και έχουν έδρα την Τουρκία.Συγκρατείται τέλος απόσπασμα της έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, του περασμένου Ιανουαρίου, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι το “Ισλαμικό κράτος” κάνει χρήση βάσεων στήριξης στην Τουρκία προκειμένου να μεταφέρει χρήματα διεθνώς, ιδιαίτερα μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Πηγή

About realgr