Home / Αθλητισμός / Γ. Τζαβέλλας: ο Π.Α.Ο.Κ ήταν μεγάλη σχολή για μένα!

Γ. Τζαβέλλας: ο Π.Α.Ο.Κ ήταν μεγάλη σχολή για μένα!

Στο περιθώριο της Media Day του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Τζαβέλας απάντησε στις ερωτήσεις του Contra.gr για τον ίδιο, τον ΠΑΟΚ και την Εθνική.

“Έχω αλλάξει, έμαθα πολλά”

– Είσαι εδώ με αφορμή ένα βραβείο που πήρες από το κόσμο. Το κλίμα για σένα πέρυσι δεν ήταν καλό. Ακουγόταν το όνομά σου στα μεγάφωνα του γηπέδου και μετά υπήρχαν αποδοκιμασίες. Τι άλλαξε; Τι άλλαξες;

“Ας ξεκινήσουμε από το πρόπερσι, όχι από το πέρυσι. Τότε που ήμουν πολύ χαρούμενος που όταν ακουγόταν το όνομά μου από τα μεγάφωνα, ο κόσμος χαιρόταν και αυτό μου έδινε τεράστια δύναμη. Κατάλαβα όμως πως όλο αυτό, στην Ελλάδα, μπορεί να αλλάξει πάρα πολύ γρήγορα. Θέλετε να πείτε πως σε αυτό οφείλονται οι καταστάσεις, κάποιοι άλλοι παράγοντες… Η ουσία είναι πως αυτό αλλάζει, εύκολα. Αποφάσισα πως πρέπει να ασχοληθώ περισσότερο με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο και να κάνω καλά τη δουλειά μου. Όλα όσα είπα, τα βίωσα την περσινή σεζόν. Έχω αλλάξει αρκετά. Σαν Γιώργος, σας ποδοσφαιριστής. Έχω μάθει πολλά. Η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ ήταν για μένα άκρως διδακτική. Πλέον, αυτό που σκέφτομαι είναι πως είμαι χαρούμενος που μπορώ και βοηθάω την ομάδα, και τίποτα παραπάνω”.

-Θα σου θυμίσω μια δήλωση που την έκανες τόσο το καλοκαίρι του 2015 όσο και το καλοκαίρι του 2014. Αυτό το “ζηλεύουμε τον Παναθηναϊκό και θέλουμε να τον περάσουμε”. Αυτή τη στιγμή, σε τι στάδιο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, πάνω σε αυτή τη προσπάθεια;

“Νομίζω πως είναι ευκαιρία για μας φέτος το να καταφέρουμε και να τερματίσουμε μετά τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα και από τον Παναθηναϊκό αλλά και από την ΑΕΚ. Θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα σε αυτή μας τη πορεία. χωρίς τυμπανοκρουσίες και βιασύνες, ώστε αυτό που πιστεύω πως μπορούμε, να το κάνουμε”.

-Αποκτήθηκες από τον ΠΑΟΚ ως αριστερό μπακ, έγινε κεντρικός αμυντικός και τώρα είσαι τρίτος αμυντικός…

“Στην ουσία, μέσα στο παιχνίδι, βάσει της τακτικής που ακολουθούμε όταν αμυνόμαστε, παίζω ως αριστερό μπακ. Εκεί βρίσκομαι, χωροταξικά να στο πω, οπότε δεν έχω ξεχάσει τη θέση μου, που ήταν καθαρά αμυντικό μπακ. Σίγουρα, μου λείπει κάποιες φορές το να ξεκινήσω από πίσω και να ανέβω, ειδικά από τη στιγμή που είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, όπως είμαι φέτος. Πλέον, να σου πω, μου αρέσει κιόλας αυτή η διαδικασία, με έχει βοηθήσει αρκετά το γεγονός ότι ξέρω και παίζω τρεις θέσεις, του αριστερό μπακ, του κεντρικού αμυντικού και του παίκτη σε τριάδα άμυνας. Μου αρέσει που μαθαίνω νέα πράγματα και χαίρομαι που μπορώ και τα αντιλαμβάνομαι”.

-Με όλα αυτές τις αλλαγές, έχεις χάσει και την επαφή σου με την εθνική. Αυτός είναι ο λόγος;

“Όχι… Δεν είναι θέμα θέσης”

-Μήπως είναι θέμα θέσης κάποιων προσώπων στην εθνική απέναντί σου;

“Όχι, ούτε θέσης, το αν παίζω δέκα μέτρα πιο αριστερά, ή πιο δεξιά, ή μπακ ή στόπερ, ούτε θέμα θέσης κάποιων προσώπων απέναντί μου. Το σημαντικό για μένα είναι να αγωνίζομαι. Να παίζω κάθε εβδομάδα, και να δείχνω σε όλους τους ανθρώπους οτι μπορώ να προσφέρω στη θέση που αγωνίζεσαι. Εγώ προσπαθώ να είμαι καλός για τον ΠΑΟΚ, σε κάθε παιχνίδι”.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας με τον συντάκτη του Contra.gr, Αντώνη Τσακαλέα

“Τώρα λειτουργούμε σωστά”

-Αυτά τα χρόνια που είσαι μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ, τι θα άλλαζες;

“Πολλά… Μου βάζεις δύσκολα. Θέλω να σκεφτώ και ήδη μου έρχονται πολλά πράγματα που θα ήθελα να αλλάξω”.

-Πες το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό…

“Γενικά, αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι το να μπορούσε ο ΠΑΟΚ, σας οργανισμός, να λειτουργεί από τη πρώτη μέρα που είμαι εδώ, όπως λειτουργεί από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Θα είχαμε “κερδίσει” δυο, δυόμιση σεζόν και θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να μιλάμε διαφορετικά”.

ΠΗΓΗ:  www.contra.gr

362

About gus_maverick