Home / Πολιτική / Γ. Μουζάλας: Κοινά αποδεκτή λύση για χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό

Γ. Μουζάλας: Κοινά αποδεκτή λύση για χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό

Λύση κοινά αποδεκτή από την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση για τη χωροθέτηση του χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, αναζητούν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας, συναντήθηκε με τους τρεις δημάρχους, ενώ έχει οριστεί νέα συνάντηση για τις πέντε το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις που κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές, αφού προηγηθεί η επεξεργασία τους από τα επιτελεία όλων των εμπλεκόμενων μερών.

«Έγινε σήμερα η συνάντηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους» επισήμανε μετά τη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι τα επιτελεία θα επεξεργαστούν κάποιες προτάσεις που κατατέθηκαν, «οι οποίες θα εξασφαλίζουν τα εξής: τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, κάτι το οποίο σημαίνει μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά με τρόπο που και θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και συγχρόνως αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ανησυχίες των κατοίκων για μόνιμες εγκαταστάσεις και μόνιμους καταυλισμούς να μην έχουν καμία βάση πραγματικότητας».
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati