Στην πραγματικότητα, η Ζαν Πουσά φαίνεται απολύτως ζωντανή. Όμως, δεν μπορεί να πείσει γι’ αυτό τις αρχές της Γαλλίας.

Εδώ και τρία χρόνια- από τη στιγμή που δικαστήριο την κήρυξε νεκρή- η Πουσά προσπαθεί να αποδείξει ότι παραμένει εν ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η 58χρονη από το Σαν Ζοζέφ επισήμως δεν υπάρχει στα μάτια του γαλλικού δημοσίου από το 2017, συνέπεια μιας μακράς νομικής διαμάχης με πρώην υπάλληλο της εταιρείας καθαρισμού της.

«Πήγα σε δικηγόρο που μου είπε ότι αυτό θα λυθεί γρήγορα, καθώς είχα πάει στον γιατρό μου ο οποίος είχε πιστοποιήσει πως ήμουν ακόμη ζωντανή. Αλλά, επειδή υπάρχει δικαστική απόφαση, αυτό δεν ήταν αρκετό» είπε η ίδια.

«Είναι μια τρελή ιστορία. Δεν το πίστευα» υποστηρίζει ο δικηγόρος της, Σιλβιάν Κορμιέ. «Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας δικαστής θα κήρυττε κάποιον νεκρό χωρίς ένα πιστοποιητικό. Αλλά η ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι η κ. Πουσά είναι νεκρή, χωρίς να παρέχει καμία απόδειξη και όλοι την πίστεψαν. Κανένας δεν έλεγξε» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τι συνέβη

Το εφετείο της Λιόν πήρε την επίμαχη απόφαση τον Νοέμβριο του 2017, έπειτα από νομική διαμάχη που κράτησε πάνω από μία δεκαετία, με μία δυσαρεστημένη πρώην υπάλληλο. Το 2004 δικαστήριο είχε δώσει εντολή στην Πουσά να καταβάλει στην πρώην υπάλληλο- η οποία φέρεται να απολύθηκε όταν η εταιρεία έχασε ένα σημαντικό συμβόλαιο- περίπου 14.000 ευρώ.

Η προσφυγή ήταν εναντίον της εταιρείας και όχι της ίδιας της ιδιοκτήτριας, οπότε το ποσό δεν καταβλήθηκε ποτέ. Το 2009 η πρώην υπάλληλος έκανε νέα μήνυση, αλλά απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το 2016, πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, το εφετείο διέταξε τον γιο της και τον σύζυγό της να καταβάλλουν το ποσό. Ένα χρόνο αργότερα, η υπάλληλος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν είχε πάρει απάντηση στις επιστολές της προς την πρώην εργοδότριά της και ότι η Πουσά πέθανε.

Έτσι, διεγράφη από τα επίσημα αρχεία με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, ο τραπεζικός λογαριασμός, η ασφάλεια υγείας της και άλλα έγγραφα που είναι απαραίτητα για να αποδείξει ότι είναι εν ζωή.

Ενώ ο δικηγόρος της προσπαθεί αυτή την εβδομάδα να την… αναστήσει, η Πουσά κατηγόρησε την πρώην υπάλληλο ότι κατασκεύασε τον θάνατό της σε μια προσπάθεια να της καταβληθεί η αποζημίωση από τους κληρονόμους της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο