Με μία ανάρτησή του στο Ιnstagram ο συλλέκτης – δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης, μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στον Ιούνιο του 1956, όταν ο θρυλικός ηθοποιός Γκάρι Κούπερ είχε επισκεφτεί την Αθήνα.

Ο Γκάρι Κούπερ στην Ακρόπολη

«Τον Ιούνιο του 1956 ο θρύλος του Χόλιγουντ Γκάρι Κούπερ (αριστερά σε νεότερη ηλικία), επισκέπτεται την Ελλάδα με την σύζυγό του Βερόνικα και την δεκαοκτάχρονη κόρη του Μαρία προερχόμενοι από το Παρίσι και καταφθάνουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με πτήση της AirFrance. Σκοπός της πενταήμερης διαμονής του είναι να παραστεί στην προβολή της ταινίας του «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» που αποτελεί ένα από τα διασημότερα και ωραιότερα γουέστερν όλων των εποχών.


Με ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα την οποία θα επισκεφτεί για πρώτη φορά το 1932, εκφράζει την απογοήτευση του καθώς αναγκάζεται να φύγει σύντομα για να παραστεί στην συνέχεια στα εγκαίνια του ξενοδοχείου «Χίλτον» στην Κωνσταντινούπολη.

Το βράδυ της προβολής της ταινίας πλήθος κόσμου θα κατακλύσει τον θερινό κινηματογράφο όπου θα χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας για να καταφέρει να φτάσει στην χώρο από την πολιορκία των θαυμαστών του. Η ίδια κοσμοσυρροή θα γίνει και έξω από το Δημαρχείο στην εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν του όπου θα αναγκαστεί να ανέβει στον εξώστη για να χαιρετήσει τον κόσμο. Στην δεξίωση που θα γίνει αργότερα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» θα παρευρεθούν πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες της εποχής ανάμεσα στους οποίους ο Βασίλης Λογοθετίδης και οι αδερφές Καλουτά με τους οποίους θα έχει και μια ευχάριστη συνομιλία.

Την επόμενη μέρα θα παρακολουθήσει τις πρόβες του Εθνικού για την «Μήδεια» που ανεβαίνει τέλος Ιουνίου στην Επίδαυρο και συνομιλεί με την Κατίνα Παξινού όπου ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο και με την οποία συνεργάζεται δέκα τρία χρόνια πριν στην βραβευμένη ταινία «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα».

Στην Ακρόπολη (φώτο δεξιά) εντυπωσιάζεται απίστευτα από την ομορφιά του χώρου και στο γεύμα του αργότερα στο Μικρολίμανο απολαμβάνει ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες.

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ αστέρας του παγκόσμιου κινηματογράφου με το υπέροχο στυλ και την απαράμιλλη γοητεία θα φύγει από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις και ιδιαίτερα συγκινημένος που καταφέρνει έστω για λίγο να ζήσει την μαγεία του τόπου που γέννησε την ιστορία και τον πολιτισμό».

Δείτε την ανάρτηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο