Home / Αυτοκίνητο / Για πάνω απο τρία εκατομμύρια ευρώ δημοπρατήθηκε η Aston Martin DB10 του James Bond

Για πάνω απο τρία εκατομμύρια ευρώ δημοπρατήθηκε η Aston Martin DB10 του James Bond

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία για την αναμενόμενη τιμή της δημοπρατήθηκε μια από τις Aston Martin DB10 που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων της τελευταίας ταινίας της σειράς James Bond, Spectre.

Η Aston Martin DB10 πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s για 2.434.500 στερλίνες (περίπου 3,13 εκ. ευρώ) σε «ανώνυμο» πλειοδότη o οποίος για το παραπάνω τίμημα έχει πλέον στην κατοχή του μια από τις σπανιότερες δημιουργίες της φίρμας –χωρίς ωστόσο να έχει το δικαίωμα να την οδηγήσει σε δημόσιο δρόμο μιας και το αυτοκίνητο δεν έχει άδεια κυκλοφορίας.

Όσο για τα τεκμήρια σπανιότητας της DB10, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το γεγονός ότι κατασκευάστηκε σε μόλις δέκα «αντίτυπα» κατά παραγγελία, στα μέτρα του 007 και της ταινίας, αποτελεί μία από τις μόλις δύο που «επιβίωσαν» ανέπαφες από τα γυρίσματα του Spectre.

Μια άλλη παράμετρος που την καθιστά ιδιαίτερα σπάνια είναι ότι η βρετανική φίρμα η οποία έχει σχεδόν κατ΄αποκοπή αναλάβει τα αυτοκίνητα του 007 δεν συνηθίζει να τα αποχωρίζεται από τα γκαράζ της, για λόγους διατήρησης «αρχείου». Επίσης η συγκεκριμένη φέρει την υπογραφή του Daniel Craig τον οποίο και συνόδευσε στην παγκόσμια πρεμιέρα του Spectre στο Λονδίνο.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Aston Martin το σύνολο των εσόδων από τη δημοπρασία της ακριβοθώρητης DB10 θα διατεθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

auto.in.gr

About Vassilis Batzis