Home / Παράξενα / Γιατί οι πετυχημένοι και πλούσιοι άνθρωποι φορούν συνέχεια τα ίδια ρούχα; [pics]

Γιατί οι πετυχημένοι και πλούσιοι άνθρωποι φορούν συνέχεια τα ίδια ρούχα; [pics]

Μπορεί η ιδέα της σύγχρονης κοινωνίας για την μόδα να “επιβάλει” κάποιος να αλλάζει συνέχεια την “εικόνα” του, η τάση ‘wardrobe movement’ φαίνεται πως κερδίζει για τα καλά έδαφος… Η ιδέα αυτή βασίζεται στο να φοράει κανείς το πολύ 10 βασικά ρούχα, συνεχώς!

Καλά διαβάσατε… Η νέα μόδα έχει δείχνει το δρόμο της επιτυχίας σε δεκάδες διάσημους και πλούσιους ανθρώπους που όλοι μας γνωρίζουμε. Μεταξύ αυτών, ο Στηβ Τζομπς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότεροι επιτυχημένοι και διάσημοι άνθρωποι παγκοσμίως ακολουθούν αυτή τη νέα τάση, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και πολιτικών, αλλά και επιχειρηματιών. Ποιά είναι όμως τα οφέλη από μία τέτοια επιλογή;

Λιγότερες “κρίσιμες” αποφάσεις. Άνθρωποι που πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να σκεφτούν τι να φορέσουν κάθε μέρα. Αποτέλεσμα; Έχουν καλύτερη αποδοτικότητα κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο Mark Zuckerberg μάλιστα υποστηρίζει ότι “μια απόφαση λιγότερη για κάτι όχι σπουδαίο το πρωί, οδηγεί σε καλύτερες αποφάσεις για σημαντικά πράγματα στο υπόλοιπο της μέρας”.

Κέρδος χρόνου. Οι περιορισμένες επιλογές ένδυσης κάνουν το πρωινό ντύσιμο ευκολότερο, γρηγορότερο αλλά και πιο πρακτικό. Πόσο χρόνο αλήθεια χάνετε κάθε πρωί μέχρι να σκεφτείτε τι θα φορέσετε;

Λιγότερα έξοδα. Οι ντουλάπες μας είναι πολλές φορές γεμάτες με ρούχα και παπούτσια τα οποία δεν φοράμε συχνά, ή μάλλον τα φοράμε σπάνια. Υιοθετώντας ένα “σταθερό” ντύσιμο, απαλλάσσεστε από τις πρόβες ρούχων στα μαγαζιά, αλλά και τον χρόνο που σπαταλάτε μπροστά στον καθρέφτη σας.

Πηγή:Newsit.gr

About Vassilis Batzis