Home / Ίντερνετ / Γιατί εκτοξεύθηκαν οι μετοχές της Google

Γιατί εκτοξεύθηκαν οι μετοχές της Google

Φαινομενικώς εξωφρενική άνοδο 16,3% κατέγραψαν την Παρασκευή οι μετοχές της Google, με τον τεχνολογικό γίγαντα να αυξάνει την κεφαλαιακή του αξία κατά 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Η κεφαλαιοποίηση της GοοgΙe εκτοξεύτηκε περίπου στα 470 δισεκ. δολάρια στο δείκτη Nasdaq της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας σε αξία μόνο αυτή της Apple.

Γιατί εκτοξεύθηκαν οι μετοχές της Google Google

Τα κέρδη της GοοgΙe έφτασαν στον απόηχο των ιδιαίτερα θετικών ειδήσεων για την επισκεψιμότητα στο YouTube, που καταλάγιασε τις ανησυχίες για την σχεδιαζόμενη «εισβολή» της Facebook στο χώρο του online βίντεο.

Ως μέτρο σύγκρισης, τα 65 δισεκ. δολάρια που κέρδισε η GοοgΙe μέσα σε μια ημέρα ξεπερνούν την κεφαλαιοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin και είναι σχεδόν τριπλάσια από τη χρηματιστηριακή αξία της Twitter.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο στην ιστορία του Nasdaq, πίσω μόνο από τα 66 δισεκ., δολάρια που κέρδισε η εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων Cisco το 2000, στο μέσω της «φούσκας του διαδικτύου» που χτύπησε την αμερικανική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας FactSet.

πηγή: kouti pandoras

About totritomati