Home / Προτεινόμενα / Γερμανία: Ξαφνική πτώση βιομηχανικών παραγγελιών το Νοέμβριο

Γερμανία: Ξαφνική πτώση βιομηχανικών παραγγελιών το Νοέμβριο

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία υποχώρησαν το Νοέμβριο, σε μία υπενθύμιση ότι οι μεταποιητικές μονάδες της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα – παρότι το οικονομικό τοπίο βελτιώνεται. 
Η ζήτηση μειώθηκε 5,3% από τον αμέσως προηγούμενο μήνα, περισσότερο από το 0,5% που είχαν προβλέψει αναλυτές. Η πτώση καθοδηγήθηκε από την πτώση των ξένων παραγγελιών, ειδικά από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας. 

 
 

Tα τελευταία στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη έδειξαν ότι στη Γερμανία η επιβράδυνση του μεταποιητικού κλάδου μειώθηκε, παρότι ο δείκτης της S&P Global παρέμεινε σε συρρίκνωση. Η ζήτηση εξακολουθεί να επηρεάζεται από την αβεβαιότητα και το υψηλό επίπεδο αποθεμάτων μεταξύ των πελατών. 
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων λιανικής στη Γερμανία επιβραδύνθηκε στο 1,1% το Νοέμβριο από τον αμέσως προηγούμενο μήνα. 

Παρότι η Γερμανία αναμένεται τώρα να αποφύγει μία βαθιά ύφεση, ο πληθωρισμός παραμένει «αγκάθι». 
Οι προοπτικές επισκιάζονται επίσης και από την έξαρση του τελευταίου κύματος κορωνοϊού στην Κίνα – ένας από τους κορυφαίους εμπορικούς προορισμούς της Γερμανίας. Συνολικά, οι εξαγωγές υποχώρησαν 0,3% σε σύγκριση με το Νοέμβριο, με τις αντίστοιχες προς την Κίνα να πεεριορίζονται 1,5%. 

 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 
 
Διαβάστε επίσης:
Ενέργεια και γεωπολιτικές προκλήσεις απειλούν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης
Ύφεση ή όχι; Οι ενδείξεις για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview