Home / Ειδήσεις / Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων, τα έδωσε όλα στον Σόιμπλε

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων, τα έδωσε όλα στον Σόιμπλε

«Ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός της Ευρώπης»

Αθήνα
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «ο κύριος Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων, τα έχει δώσει όλα στον κύριο Σόιμπλε».

Η κ. Γεννηματά μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του MEGA κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έχει μετατραπεί στον πιο «πρόθυμο πρωθυπουργό στην Ευρώπη», ενώ διερωτήθηκε «ως πότε το εθνικό συμφέρον θα έρχεται μετά τα όνειρα του καθενός να γίνει πρωθυπουργός;».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα οδηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή σε εκλογές.

Επανέλαβε δε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ούτε τον «κόφτη»: «Ο κόφτης είναι οριζόντιος, ξεκινάει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και συνεχίζει… Είναι διαρκής. Είναι ένα μόνιμο μνημόνιο. Που δεν αφήνει περιθώριο στην εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει τις επιλογές της. Αλλά οριζόντια και τυφλά. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τους φόρους, τα κόκκινα δάνεια, τον κόφτη. Και για το Ταμείο, αν έρθει έτσι όπως λένε, δεν θα το ψηφίσουμε, γιατί σημαίνει βέτο της Τρόικα. Περιμένω όμως να δω το νομοσχέδιο».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην ανάγκη συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων: «Όσο ο δεύτερος μένει απ΄ έξω και πυροβολεί, ο λαϊκισμός συνεχίζεται. Δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση» εξήγησε.

Χαρακτήρισε ως «λάθος» την λύση της οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς με την Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει συνεργασία, ενώ το ΚΚΕ δεν πιστεύει στην ΕΕ.

Αναφερόμενη στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, παραδέχθηκε ότι δεν επαναπαύεται με το ποσοστό που πήρε στις εκλογές: «Κανείς δεν επαναπαύεται με ένα 6.5%. Για να μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση στον κόσμο που υποφέρει, πρέπει να συσπειρωθούμε. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αποκτήσει ξανά δυνάμεις και ισχυρή επιρροή. Είναι επιλογή μας η Συμπαράταξη. Μέχρι να δυναμώσουμε πρέπει να κρατήσουμε την αυτοδυναμία των κομμάτων μας».

Σε μια αποστροφή άφησε αιχμές κατά όσων μιλούν για νέα κόμματα: «Όποιος θέλει να φτιάξει κόμμα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό» είπε. Απέκλεισε δε τον Γιώργο Παπανδρέου από την συμπόρευση, λέγοντας ότι έβαλε στο τραπέζι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι δεν τσακώθηκε ποτέ με τον Σταύρο Θεοδωράκη και αναφέρθηκε στο τι έγινε στην μεταξύ τους παρεξήγηση: «Κάλεσα προσωπικά τον Σταύρο, τηλεφωνικά. Οι φίλοι μιλάνε στο τηλέφωνο. Οι συνεργάτες και οι ξένοι μιλάμε με μέιλ. Επικοινώνησα για να τον καλέσω, αν και δεν κάλεσα κανέναν άλλον αρχηγό. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και σωστό να έρθει εκεί, ο ίδιος και τα στελέχη του. Μου απάντησε ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση, και ότι θα εκπροσωπηθεί από τον Δημήτρη Τσιόδρα. Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε συζήτηση πάνω σε εαυτό το έχει άλλη σκοπιμότητα. Η σκοπιμότητα είναι να μην φαίνεται η δουλειά που γίνεται ούτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε στην Επιτροπή Διαλόγου. Πήρα πρωτοβουλία, χωρίς όρους, χωρίς να υπολογίσει το ποσοστό κάνει κόμματος. Κι έχουμε δύο μήνες χρονοδιάγραμμα για να δούμε που συγκλίνουμε, σε ένα προγραμματικό πλαίσιο. Χωρίς κανέναν ηγεμονισμό, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό σύστημα. Είναι εθνική ανάγκη. Θα πρέπει το Ποτάμι να ξεθολώσει το στίγμα του. Οι άνθρωποι στην Επιτροπή είναι αφιερωμένοι, να δώσουν το παραδοτέο στο τέλος Ιουνίου. Δεν δυναμιτίζω τον διάλογο με το Ποτάμι».

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis