Home / Ειδήσεις / «Βόμβα» Κουρουμπλή: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα

«Να καταθέσει ο Στουρνάρας όλα τα στοιχεία για την Τράπεζα Αττικής»

«Αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές» είπε ο υπ. Εσωτερικών για όσους ανακήρυξαν τον εργολάβο ως καναλάρχη

Βόμβα για την υπόθεση Καλογρίτσα εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας το μεσημέρι της Τρίτης ότι όσοι ανακήρυξαν ως καναλάρχη «έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές».

«Αυτός και αυτοί που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή έχουν ευθύνη;» ρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο BHMA FM με τον ίδιο να απαντά: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές».

Παράλληλα δήλωσε ότι «ο κύριος αυτος, αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Όσον αφορά την δανειοδοτηση Καλογρίτσα με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM για την Τράπεζα Αττικής ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση».

Άλλα εννοούσα, λέει τώρα
Λίγο μετά τις δηλώσεις του, ωστόσο, και αφού αντιλήφθηκε τί βόμβα έριξε, ο κ.Κουρουμπλής επιχειρεί να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Αφού προηγουμένως, παραδέχθηκε ποινικές και πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα, τώρα με μια λακωνική, γραπτή του ανακοίνωση, με προσεκτική διατύπωση, επιχειρεί να ανασκευάσει, αντιλαμβανόμενος τις προεκτάσεις των όσων  είχε παραδεχθεί μιλώντας στον Βήμα FM.

Έτσι, ο υπουργός κάνοντας τώρα λόγω για «αποκατάσταση της πραγματικότητας» σχετικά με την τηλεφωνική του συνέντευξη στον Βήμα FM, ανακοίνωσε: «Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis