Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών λαμβάνουν χώρα, από το απόγευμα της Τετάρτης, στις Βρυξέλλες μετά τον θάνατο του 23χρονου μαύρου Ιμπραχίμα, λίγο μετά τη σύλληψή του μέσα σε αστυνομικό τμήμα.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε ήσυχα με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας, της αδελφής και της θείας του θύματος. «Black Lives Matter» και «Justice for Ibrahima» ήταν τα συνθήματα και τα πανό που κυριαρχούσαν με έγκριση της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, με τους τελευταίους να απαντούν κάνοντας χρήση αντλιών νερού κατά του πλήθους.

Τα επεισόδια μάλιστα συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Έρευνα από τις Αρχές

Την ίδια στιγμή, οι αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα για το θάνατο του 23χρονου.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών δήλωσε την Τετάρτη ότι θα διοριστεί ανακριτής δικαστής για να ηγηθεί της έρευνας.

Σημειώνεται πως ο 23χρονος φέρεται να συνελήφθη από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου τήρησης των μέτρων για τον κοροναϊό επειδή τους βιντεοσκόπησε, ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου λιποθύμησε, ανέφεραν οι εισαγγελείς, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο