Home / Προτεινόμενα / Βρετανία: Πλήρης άρση των περιορισμών – Από την Πέμπτη ξεκινά η χαλάρωση των μέτρων

Βρετανία: Πλήρης άρση των περιορισμών – Από την Πέμπτη ξεκινά η χαλάρωση των μέτρων

Και επίσημα ανακοίνωσε το τέλος των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αγγλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Συγκεκριμένα, από αυτή την Πέμπτη, όποιος βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό δεν θα οφείλει από το νόμο να μπαίνει σε καραντίνα. Αντιθέτως, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Τζόνσον, θα υπάρχει σύσταση για απομόνωση σε όποιον φέρει τον ιό. Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε πως από την 1η Απριλίου, θα σταματήσουν να διατίθενται δωρεάν τεστ κορωνοϊού στη χώρα.

«Θα καταργήσουμε όλα τα υπολειπόμενα περιοριστικά μέτρα που είναι αυτή τη στιγμή σε ισχύ. Θα πούμε στον κόσμο να έχει προσωπική ευθύνη», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που έχει ως στόχο να ζουν οι πολίτες «με τον ιό», εφαρμόζεται όσο τα κρούσματα στη Βρετανία φαίνεται να μειώνονται σε σχέση με την κορύφωση των γιορτών. Ορισμένοι επικριτές, υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς για πλήρη άρση των μέτρων. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη μεγάλη οικονομία της Δύσης που προχωρά σε άρση των περιορισμών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, από την Πέμπτη όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή όσοι νοσούν δεν θα οφείλουν να κάνουν τεστ για μία εβδομάδα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης, καταργείται και η υποχρέωση των ανεμβολίαστων να μπουν σε καραντίνα εφόσον έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 161.000 θάνατοι, παρότι η χώρα έχει πραγματοποιήσει μία από τις πιο επιτυχημένες εμβολιαστικές καμπάνιες παγκοσμίως. Μάλιστα, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ ανακοίνωσε πως την άνοιξη οι άνω των 75 ετών θα μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση εμβολίου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συμβολίου της Βρετανικής Ένωσης Ιατρών, Chaand Nagpaul, η περίοδος της ανακοίνωσης «φαίνεται ελαφρώς περίεργη», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για μία «πολιτική ανακοίνωση, που σχεδόν προσποιείται ότι δεν υπάρχει πια Covid».
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
Διαβάστε επίσης:
Η Βρετανία δίνει το παράδειγμα: Πώς θα «ζούμε με τον ιό»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview