Home / Πολιτισμός / Βιωματικό Σχολείο Τεχνών στους Δελφούς

Βιωματικό Σχολείο Τεχνών στους Δελφούς

Η 9η ANIMART στην καρδιά ενός σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου τον Ιούλιο, Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και την υποστήριξη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, διοργανώνουν στους Δελφούς την 9η ANIMART – Βιωματικό Σχολείο Τεχνών.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τις 12 ως τις 22 Ιουλίου στο ιδανικό περιβάλλον του Δελφικού Τοπίου και στην καρδιά ενός σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου. Με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, οι μετέχοντες θα επιχειρήσουν να εκφραστούν μέσα από ποικίλες εκφάνσεις της σύγχρονης Τέχνης.

Το εφετινό πρόγραμμα φέρει τον γενικό τίτλο «Φάος» και περιλαμβάνει εργαστήρια, μαθήματα, ομιλίες, προβολές, εκθέσεις και υπαίθριες καλλιτεχνικές δράσεις. Η ANIMART απευθύνεται -όπως πάντα- σε σπουδαστές, φοιτητές, νέους δημιουργούς, εκπαιδευτικούς, φιλότεχνους και σε ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιθυμούν να ασκήσουν τις δεξιότητές τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να μοιραστούν τα ταλέντα τους, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να βιώσουν τη διαδικασία της δημιουργίας, με έναν α-
πλό και φιλικό τρόπο.
Το κόστος θα είναι συνολικά 50 ευρώ και οι καθηγητές οι παρακάτω: Βασίλης Λουλές (Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ), Αλέξανδρος Κακαβάς (Εργαστήριο Σεναρίου), Χάρης Κοντοσφύρης (Εργαστήριο Εικαστικών), Δημήτρης Σαββαΐδης (Εργαστήριο Animation), Σίσσυ Παπαθανασίου (Εργαστήριο Θεάτρου) και Αναστασία Γεωργάκη (Εργαστήριο Μουσικής). Ωστόσο τα εργαστήρια θα εμπλουτιστούν.

Πηγή: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=711522

About admin