Home / Ειδήσεις / Βελτιωμένη αλλά κρίσιμη η κατάσταση του σκύλου που μαχαιρώθηκε από εκπαιδευτικό στη Νίκαια (vid)

Βελτιωμένη αλλά κρίσιμη η κατάσταση του σκύλου που μαχαιρώθηκε από εκπαιδευτικό στη Νίκαια (vid)

Σαφή σημάδια βελτίωσης εμφανίζει στην υγεία του ο σκύλος τον οποίο τραυμάτισε βαριά, με τη χρήση σουγιά, ένας εκπαιδευτικός, με την κατάσταση του να παραμένει ωστόσο ακόμα κρίσιμη, καθώς απομένει ακόμη ένα 24ωρο για να αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης στη Νίκαια και έχει προκαλέσει δημόσια κατακραυγή σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς πρόκειται για το δεύτερο συμβάν άγριας κακοποίησης ζώου μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, μετά την προσπάθεια ενός 55χρονου υπαλλήλου της ΔΕΗ να ακρωτηριάσει τον σκύλο του στα Χανιά.

Ο Έκτορας, όπως είναι το όνομα του άτυχου ζώου, μεταφέρθηκε άμεσα στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων όπου και χειρουργήθηκε από τους κτηνιάτρους του κέντρου καθώς είχε υποστεί διάτρηση πνεύμονα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη ο σκύλος κατάφερε σήμερα να φάει λίγο και να βγει και βόλτα για τουαλέτα.

Σύμφωνα με τον κ. Γουρδομιχάλη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του ζώου επέδειξαν από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ το περιστατικό, εξαιτίας και της επαγγελματικής ιδιότητας του δράστη προκάλεσε την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως η οποία με σχετική ανάρτηση της στα social media καταδίκασε την αποτρόπαια αυτή πράξη και σημείωσε ότι «παρότι δεν προκύπτει για την ώρα ότι ο φερόμενος δράστης είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, η βίαιη αυτή πράξη μας υπενθυμίζει την καίρια σημασία της καλλιέργειας ήδη από το σχολείο της προστασίας και του σεβασμού των ζώων».

Τέλος και η Διεύθυνση Προστασίας ζώων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τους ιθύνοντες του ΔΙΚΕΠΑΖ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο Έκτορας θα τύχει της απαραίτητης περίθαλψης και φροντίδας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr