Home / Διεθνή / Βαριές καταγγελίες για ομαδικούς βιασμούς παιδιών από κυανόκρανους

Βαριές καταγγελίες για ομαδικούς βιασμούς παιδιών από κυανόκρανους

Συνολικά έχουν καταγγελθεί οκτώ περιστατικά βιασμών μόνο το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, αμαυρώνοντας περαιτέρω την ήδη κατεστραμμένη φήμη της δύναμης MINUSCA του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Νέες καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανήλικων κοριτσιών και γυναικών από κυανόκρανους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Human Rights Watch, το τελευταίο τρίμηνο του 2015 τουλάχιστον οχτώ κορίτσια και γυναίκες έπεσαν θύματα ανδρών που υπηρετούν στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ένα 13χρονο κορίτσι, δύο 14χρονες, μία 16χρονη και μία 18χρονη.

Δύο από τα θύματα, μία 14χρονη και μία 18χρονη δήλωσαν ότι υπέστησαν ομαδικό βιασμό από τους κυανόκρανους.

Οι φερόμενες επιθέσεις έλαβαν χώρα στην πόλη Μπαμπάρι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, όπου υπηρετούν άνδρες από Κονγκό και τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο αποστολή του ΟΗΕ ανακοίνωσε οι 120 στρατιώτες από το Κονγκό θα επιστρέψουν στην πατρίδα της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δύναμη του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (MINUSCA) ταλανίζεται από καταγγελίες περί κακοποιήσεων. Αντίθετα μάλιστα, το μέγεθος του προβλήματος έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις που το 2015 ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, υποχρεώθηκε να αποπέμψει τον διοικητή.

Μεταξύ άλλων, υπήρξαν καταγγελίες ότι γάλλοι και αφρικανοί στρατιώτες υποχρέωναν παιδιά να τους κάνουν σεξουαλικές χάρες με αντάλλαγμα τροφή. Το σκάνδαλο φέρεται να συνεχιζόταν επί περίπου επτά μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/306149/varies-kataggelies-gia-omadikous-viasmous-paidion-apo-kuanokranous/#ixzz3zHvStvi8
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati