Home / Βίντεο / Βίντεο: «Μπιλ, πάμε!» φώναζε ο ανυπόμονος Ομπάμα στον Κλίντον από το Air Force One

Βίντεο: «Μπιλ, πάμε!» φώναζε ο ανυπόμονος Ομπάμα στον Κλίντον από το Air Force One

Μετά την κηδεία του Σιμόν Πέρες

Καθώς επέστρεφαν στις ΗΠΑ μετά την κηδεία του πρώην Ισραηλινού προέδρου, ο Μπαράκ Ομπάμα φώναζε απεγνωσμένα τον Μπιλ Κλίντον να επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος, αλλά ο πρώην πρόεδρος ήταν… απασχολημένος

Όλοι λίγο πολύ έχουμε βιώσει το συναίσθημα του να είσαι σε ένα αεροπλάνο και να θέλεις να φτάσεις το συντομότερο στον προορισμό σου, αλλά να υπάρχει κάποιος που έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα να κρατά καθηλωμένο το αεροπλάνο.

Και αν νομίζετε πως ανάλογο περιστατικό δεν μπορεί να συμβεί  σε προέδρους κάνετε λάθος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το βίωσε αυτό, όταν αναγκάστηκε να περιμένει τον Μπιλ Κλίντον, στην πόρτα του Air Force One, στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ προκειμένου να επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ έπειτα από την κηδεία του πρώην Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες στην οποία είχαν παρευρεθεί.

Ο Ομπάμα στέκεται στην πόρτα του αεροσκάφους με την γραβάτα του χαλαρή φωνάζοντας στον Κλίντον να βιαστεί.

«Μπιλι, πάμε!», «Μπίλι!» έλεγε προσπαθώντας να ανασκουμπωθεί. Όμως οι κραυγές του δεν είχαν αποτέλεσμα μιας και ο Μπιλ Κλίντον δεν τον άκουγε και συνέχιζε την συζήτηση που είχε.

«Μπίλι πάμε, πρέπει να γυρίσω πίσω!», συνέχιζε ο Ομπάμα ο οποίος αναγκάστηκε να βγει ξανά στη σκάλα του Air Force One.


Τελικά, έπειτα από πολλές προσπάθειες ο Μπιλ Κλίντον τον άκουσε και οι δύο πρόεδροι μπήκαν στο αεροσκάφος πιασμένοι αλά μπρατσέτα.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis