Home / Διεθνή / Α. Μέρκελ: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Α. Μέρκελ: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι ώστε να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, ενώ, σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με τους θεσμούς, με σημείο εκκίνησης το τρέχον πρόγραμμα.

«Δεν έχω αυτή την στιγμή κάποια συμμετοχή, αλλά το θέμα ήταν και είναι οι τρεις θεσμοί, τους οποίους αποκαλούσαμε παλαιότερα τρόικα, να έχουν μία κοινή αντίληψη. Αυτοί διαπραγματεύονται με την Ελλάδα και προτείνουν έπειτα στο Eurogroup, όταν έχουν ένα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα βρίσκεται εκεί και θα δούμε τι θα μας προτείνουν ως πιθανότητα. Αλλά σημείο εκκίνησης είναι το υπάρχον πρόγραμμα και για αυτό πρέπει να βρεθεί μία λύση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rai1 η Α. Μέρκελ δήλωσε ότι εργάζεται για «να λήξουν όλα αίσια».

πηγή απε μπε

About m bonsu