Home / Ειδήσεις / Αυτοί είναι οι δύο ληστές που είχαν ρημάξει τα καταστήματα στη Δυτική Αττική -Καρέ καρέ η δράση τους

Αυτοί είναι οι δύο ληστές που είχαν ρημάξει τα καταστήματα στη Δυτική Αττική -Καρέ καρέ η δράση τους

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο ανδρών που κατηγορούνται για διάπραξη ληστειών και κλοπών σε καταστήματα στις περιοχές Περιστερίου, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων.

Οι δύο άνδρες εισέρχονταν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων, προκειμένου να κάμψουν την αντίστασή τους και να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, κάλυπταν πάντοτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι την υποχρεωτική χρήση τους εξαιτίας της πανδημίας.

Πρόκειται για τους :

1. Λαγούδη Ιωάννη του Γεωργίου και της Ακριβής, γεννηθέντα 17-9-1980 στον Χολαργό

2. Νικολόπουλο Σπυρίδωνα του Διονυσίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα 13-6-1980 στην Αθήνα

Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή από κοινού και κατά μόνας τελεσμένες και σε απόπειρα, συνέργειας στις ως άνω πράξεις, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από δράστες που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών, προμήθειας-κατοχής ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Επιπλέον, δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό με τη μεθοδολογία δράσης τους, κατά τη διάπραξη ληστειών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 18-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Visit source site

About iefimerida