Home / ΜΕ ΤΗΝ «Κ» / Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ηγέτιδες», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μπουμπουλίνα», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ηγέτιδες», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μπουμπουλίνα», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»

Κυριακή 28/3: Δύο χρόνια Vogue Greece. Ένα συλλεκτικό τεύχος, 200 σελίδες γεμάτες φως

Το τεύχος Απριλίου της Vogue Greece έρχεται στις 28/3, μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.
Είναι ένα τεύχος γεμάτο φως και αισιοδοξία, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών. Επιπλέον, ένα τεύχος γιορτινό, αφού αυτόν τον μήνα κλείνουν δύο χρόνια από την έκδοση της Vogue Greece στην Ελλάδα από τον όμιλο της Καθημερινής. Δύο χρόνια γεμάτα επιτυχίες, με εντυπωσιακή εξωστρέφεια, φιλόδοξες συνεργασίες, διεθνείς παραγωγές, ηχηρά πρόσωπα και αξιόλογες πρωτοβουλίες, όπως η διοργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου ηθικής μόδας στην Αθήνα, με Guest of Honor την Anna Wintour.
«Διεθνής αλλά και ελληνική, η Vogue Greece απέδειξε ότι είναι ένα περιοδικό που μπορεί και επιδιώκει να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, να αναδεικνύει σημαντικά κοινωνικά θέματα, να προωθεί τα ελληνικά ταλέντα στο παγκόσμιο κοινό και να ορίζει τι είναι πολυτέλεια σήμερα», τονίζει η διευθύντρια του τίτλου, Θάλεια Καραφυλλίδου.

Η Vogue Greece γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά της φιλοξενώντας στο διπλό εξώφυλλο του Απριλίου ένα από τα πιο εμβληματικά τοπ μόντελ, την Karen Elson, σε μια φωτογράφιση-αποθέωση της άνοιξης από τον κορυφαίο φωτογράφο Sebastian Kim και με styling της θρυλικής fashion editor Tonne Goodman.
Στις σελίδες της, η Gigi Hadid εξηγεί πώς η μητρότητα της άνοιξε νέους δρόμους στη ζωή. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Valentino, Pierpaolo Piccioli, αναφέρεται στην προσωπική διαδρομή του και στο μέλλον που οραματίζεται για τη μόδα. Ο Pierre-Alexis Dumas του οίκου Hermès μιλάει για τη συμμετοχή του brand στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης. Η Λένα Παπαληγούρα μιλάει για την εμπειρία του ερχομού του δεύτερου παιδιού της εν μέσω καραντίνας. Και ακόμα, σε ένα αφιέρωμα-έκπληξη, 26 διεθνείς προσωπικότητες της μόδας και της τέχνης που έχουν φιλοξενηθεί από τη Vogue Greece της εύχονται Χρόνια Πολλά και της χαρίζουν σπάνιες φωτογραφίες τους στην ηλικία των δύο ετών.
Vogue Greece Απριλίου. Κυκλοφορεί στις 28/3 με την Καθημερινή της Κυριακής.
 

Κυριακή 28/3 με την «Κ»: Ηγέτιδες.  Γυναίκες που ανοίγουν δρόμους σε επιχειρήσεις και οργανισμούς
Μια συλλεκτική έκδοση της «Καθημερινής» σε συνεργασία με το «Women on Top»

Ο δρόμος για τις γυναίκες που εξελίσσονται επαγγελματικά και στοχεύουν την κορυφή είναι σπαρμένος με δυσκολίες, εμπόδια και βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις. Πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύουν την αξία τους στον εργασιακό τους χώρο. Και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αισθανθούν μια αόρατη «γυάλινη οροφή» πάνω από το κεφάλι τους. Πρέπει να βρουν τη δύναμη να την σπάσουν για να συνεχίσουν να ανεβαίνουν.
Αν κάτι ίσως κρατήσει στάσιμες και μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων κάποιες από αυτές δεν θα είναι η έλλειψη προσόντων αλλά, κυρίως, τα έμφυλα στερεότυπα και η επικρατούσα κουλτούρα.
Σ’ αυτή την έκδοση φιλοξενούμε 100 και πλέον γυναίκες με θέσεις ευθύνης σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Ελλάδας, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Έχουν γίνει ηγέτιδες -καθεμιά στον τομέα της- με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπερβάσεις. Με πορεία κόντρα στο ρεύμα.
Κυκλοφορεί την Κυριακή 28/3 μαζί με την «Καθημερινή»
 
Κυριακή 28/3 με την «Κ»: Μπουμπουλίνα από τα Κλασικά Εικονογραφημένα

Το δεύτερο τεύχος της σειράς των εκδόσεων που κυκλοφορούν με την «Καθημερινή», σε πιστή αναπαραγωγή από το πρωτότυπο, είναι αφιερωμένο στην Μπουμπουλίνα, την «επιβλητικήν  καπετάνισσαν, προ της οποίας ο άνανδρος ησχύνετο και ο ανδρείος υπεχώρει», κατά τον Ι. Φιλήμονα.
Το τεύχος,  το οποίο έντυσε με λόγο ο Βασίλης Ρώτας, παρουσιάζει την αντίδραση της μυημένης στη Φιλική Εταιρεία Μπουμπουλίνας στο ξέσπασμα της Επανάστασης, που τη βρήκε να έχει στην ιδιοκτησία της αρκετά οπλισμένα πλοία. Ένα από αυτά, ο θρυλικός «Αγαμέμνων, μια κορβέτα με 18 κανόνια.
Παρουσιάζει, επίσης, τη συμμετοχή της -με τα πλοία και τους αγωνιστές που συντηρούσε η ίδια- στις πολιορκίες των κάστρων του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς. Παρούσα και στην πολιορκία της Τριπολιτσάς, μπήκε στην πόλη έφιππη μετά την άλωσή της.
«Δυνατή γυναικεία προσωπικότης, που θυμίζει την Αρτεμισία της εν Σαλαμίνι ναυμαχίας», αναφέρει ο Ρώτας στο μικρό κείμενό του για τη Σπετσιώτισσα, που βρήκε άδοξο τέλος το 1825, έχοντας χάσει σε μάχη κοντά στο Άργος τον γιο της, Γιάννη.
Αυτή την Κυριακή 28 Μαρτίου μαζί με την «Καθημερινή»
 
Κυριακή 28/3 στο περιοδικό «Κ»: Τα γενέθλια μιας ψηφιακής επανάστασης

Τα βασικά στελέχη της ομάδας της gov.gr συναντήθηκαν – με τις μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης– για πρώτη φορά από κοντά μετά από πολλούς μήνες που δουλεύουν από το σπίτι τους, για να προσπαθήσουν να μας εξηγήσουν πώς κατάφεραν να συναντηθούν επιτέλους η τεχνολογία και η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα. Το «Κ» γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια της ψηφιακής πλατφόρμας που αλλάζει τη ζωή μας.
Έως και σήμερα ο φιλελληνισμός παραμένει γένους αρσενικού, με ελάχιστες αναφορές στις γυναίκες φιλελληνίδες. Ευρωπαίες οι περισσότερες, αλλά και από τη μακρινή Αμερική, με την επιρροή τους στους οικονομικούς κύκλους της εποχής, τα γραπτά τους και τις δυναμικές παρεμβάσεις τους στον Τύπο, οι φιλελληνίδες στάθηκαν μοναδικές και πολύτιμες δίπλα στην επαναστατημένη Ελλάδα και τις παρουσιάζουμε σε ένα μοναδικό αφιέρωμα.
Από τον κορωνοϊό κινδυνεύουν λιγότερο από όλους. Από τις επιπτώσεις του στην ψυχική τους υγεία απειλούνται πολύ. Το «Κ» ανοίγει τον φάκελο των επιπτώσεων της πανδημίας και των κλειστών σχολείων στα παιδιά και στους εφήβους.
Ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χάστινγκς αποκαλύπτει στο βιβλίο του «No rules rules», τη συνταγή της παροιμιώδους επιχειρηματικής του επιτυχίας και με την ευκαιρία σας αποκαλύπτουμε τις ταινίες και τις σειρές-κρυμμένα διαμάντια που αξίζει να ψάξετε και να βρείτε στα βάθη της συνδρομητικής πλατφόρμας.
Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 28 Μαρτίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.
 
Κυριακή 28/3 στο περιοδικό «Ταξίδια»: Ένας χρόνος μετά

Αυτή την εποχή συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κήρυξη της πανδημίας. Με αυτή την αφορμή, αποφασίσαμε να εξετάσουμε πώς έξι διαφορετικοί προορισμοί, που ζουν κυρίως από τουρίστες που τους επισκέπτονται από ολόκληρο τον κόσμο, έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.
 
Κυκλοφορούν την Κυριακή 28 Μαρτίου με την Καθημερινή της Κυριακής
 

Πηγή

About kathimerini