Home / Διεθνή / Αυτή είναι η γυναίκα που κληρονόμησε την περιουσία του Steve Jobs

Αυτή είναι η γυναίκα που κληρονόμησε την περιουσία του Steve Jobs

Κληρονόμησε μια περιουσία αξίας 14,4 δισ. δολαρίων (Pics)

Η Laurene Powell δεν είναι μόνο η χήρα του συνιδρυτή της Apple Steve Jobs, αλλά και μια καταξιωμένη επιχειρηματίας καθώς και μια γενναιόδωρη φιλάνθρωπος.

Σημειώνεται ότι η Powell κατατάσσεται στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Μετά το θάνατο του συζύγου της, το 2011, η ίδια κληρονόμισε την περιουσία του – κυρίως μετοχές της Apple και της Disney- η οποία έχει φτάσει στα 14,4 δισ. δολάρια.

Παρόλο που κρύβει καλά την προσωπική της ζωή, η Powell είναι «ανοιχτή» να συζητήσει για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και το φιλανθρωπικό της έργο.

Ποια όμως κρύβεται πίσω από το αληθινό πρόσωπο της γυναίκας που κληρονόμησε την περιουσία του Jobs; Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία για να γνωρίσετε καλύτερα τη Laurene Powell:

TΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

 

Η Laurene Powell Jobs γεννήθηκε στο West Milford του New Jersey, το 1963. Ο πατέρας της ήταν πιλότος και σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν εκείνη ήταν τριών ετών.

OΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Η Laurene Powell σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στη Wall Street και τη Goldman Sachs, αφού πρώτα έλαβε το MBA της στο Business του Στάνφορντ το 1989.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ STEVE JOBS

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, η Laurene γνώρισε τον Steve Jobs. Ο ίδιος κάθισε δίπλα της σε μια διάλεξη, ως προσκεκλημένος ομιλητής. Λίγο καιρό αργότερα άρχισαν να βγαίνουν και από τότε έγιναν αχώριστοι. Το Μάρτιο του 1991 παντρεύτηκαν στο ξενοδοχείο Ahwahnee, στο Εθνικό Πάρκο της Yosemite.

Δείτε και τα υπόλοιπα στοιχεία για την Laurene Powell

(Πηγή: fortunegreece)

About Vassilis Batzis