Στην αρχή η τηλεργασία μας άρεσε. Δουλειά με τις πιτζάμες, ίσως και από το κρεβάτι, τσιμπολόγημα ολημερίς και μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης, έμελλε να μετατραπεί σύντομα σε βασανιστική ρουτίνα, χειρότερη από το πήγαινε έλα στο γραφείο. Γιατί αυτό το πήγαινε έλα είχε (έχει) τουλάχιστον κάποια ερεθίσματα-τα ερεθίσματα του «εκεί έξω»

Ξενοδοχεία από όλον τον κόσμο, λοιπόν, τα οποία έχουν πληγεί σκληρά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κοινωνικών αποστάσεων και περιορισμών ταξιδιού, άρχισαν τους τελευταίους μήνες να προσφέρουν μια πιθανή λύση σε υτό το τέλμα των τηλεργαζόμενων, προσαρμόζοντας τα δωμάτιά τους – σε ορισμένες περιπτώσεις, ανταλλάσσοντας πραγματικά κρεβάτια για πολυτελή γραφεία και άνετες καρέκλες – σε πανέμορφα γραφεία, ιδνικά για ποιοτικό εργασιακό χρόνο, συγκέντρωση, αλλά κι απόλαυση της όλης εμπειρίας.

Ορισμένα καταλύματα αντιμετωπίζουν  τους επισκέπτες της ημέρας με επιπλέον προνόμια. Στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, πολλά περιλαμβάνουν ένα δωρεάν γεύμα στο δωμάτιο και, σε τουλάχιστον μία περίπτωση, χαλαρωτικές, ειδικά επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής Spotify, ενώ στο Λονδίνο, άλλοι επανατοποθετούν τους κήπους τους ως υπαίθρια γραφεία και αναθέτουν μέλη του προσωπικού σε βοηθήστε τα πάντα, από την εκτύπωση έως τις τεχνικές δυσκολίες.

Στο Μιλάνο και το Τόκιο, τα μπόνους μπορεί να περιλαμβάνουν απεριόριστο καφέ ή ακόμη και δωρεάν μαθήματα γιόγκα. Φυσικά, δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν όλα τα ξενοδοχεία με αυτόν τον τρόπο (στο Παρίσι, για παράδειγμα, οι κλειδαριές έχουν καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία αυτού του είδους), αλλά επιτρέπει άλλες παροχές, όπως η δυνατότητα να φέρουμε κάποιο άτομο μαζί (τον γραμματέα, τον συνεργάτη ή μήπως τον εραστή μας;) στο δωμάτιο με ενιαία χρέωση.

Ας κάνουμε μια βόλτα σε αυτά τα hotel offices:

Νέα Υόρκη

Το Crosby Street Hotel, που βρίσκεται σε μια ήσυχη πλακόστρωτη έκταση του SoHo, κατασκευάζει 86 δωμάτια και σουίτες – σχεδιασμένα από τον δημιουργικό σκηνοθέτη Kit Kemp και το καθένα εξοπλισμένο με επιφάνεια εργασίας και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέα στο Μανχάταν – διαθέσιμο για ειδικές τιμές ημέρας (ξεκινώντας από $ 595) αποκλειστικά για μέλη του συνεργατικού χώρου NeueHouse.

Οι εργαζόμενοι επισκέπτες καλωσορίζονται με τσάι ή καφέ και έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους που προορίζονται συνήθως για όσους διαμένουν τη νύχτα: το γυμναστήριο, τη βιβλιοθήκη, το σαλόνι και το μπαρ για μέλη.

Ο Beekman στο Κάτω Μανχάταν δημιούργησε ένα νέο κλαμπ μόνο για μέλη, το Raven, που αντλεί το όνομά του από το ομώνυμο ποίημα του  Edgar Allan Poe. Ο γνωστός ποιητής δημοσίευσε για πρώτη φορά δουλειά του στην εφημερίδα  «The Broadway Journal» η οποία στεγαζόταν στ συγκεκριμένο κρήριο από το 1845. Συνδρομή, λοιπόν, (ξεκινώντας από $ 250 για ένα ημερήσιο πάσο και 995 $ για ένα πενταήμερο πάσο) επιτρέπει την πρόσβαση σε ιδιωτικά γραφεία που βρίσκονται σε σουίτες επισκεπτών με εκτεταμένα σαλόνια και παλιό δρύινο δάπεδο, όλα που βρίσκονται στο εντυπωσιακό αίθριο εννέα ορόφων.

Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης χρήση της βεράντας στον τελευταίο όροφο κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιλογές για δείπνο στο δωμάτιο για το εστιατόριο Temple Court του ξενοδοχείου, το οποίο επιμελείται από τον σεφ Tom Colicchio. Και για τους κατοίκους του Midtown Manhattan, το στιλβωμένο, σύγχρονο Langham δίνει στους επισκέπτες διανυκτέρευση μισές τιμές σε δωμάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γραφείο ή ιδιωτικό γυμναστήριο!

Λος Άντζελες

Στο κέντρο του Λος Άντζελες, οι ντόπιοι μπορούν τώρα να δουλέψουν…μεγαλειωδώς. Συγκεκριμένα, στο  ανακαινισμένο αρχοντικό της δεκαετίας του 1920 ( μια φίνα παλιά, ισπανική κατοικία) που στεγάζει το Hotel Figueroa. Ένα ημερήσιο πάσο στο κατάλυμα, το οποίο κοστίζει 129 $ (με την επιλογή να επεκταθεί σε μια διανυκτέρευση με επιπλέον $ 20), περιλαμβάνει πρόσβαση σε μία από τις 268 σουίτες του, κάθε μια με σαλόνι, εκτελεστικό γραφείο και δωρεάν εκτύπωση.

Μεταξύ των συναντήσεων, οι επισκέπτες μπορούν να ασκηθούν με ποδήλατα Peloton στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, το οποίο έχει θέα στην αυλή ή στο σαλόνι δίπλα στην πισίνα. Το Line, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Χόλιγουντ και το κέντρο της πόλης στην καρδιά της Koreatown, διαθέτει επίσης μια πισίνα ιδανική για απλή κλήση ή για ένα διάλειμμα, καθώς και μια γαλήνια βεράντα στον κήπο του δεύτερου ορόφου και διευκολύνει τα πράγματα για μια νέα φυλή των επιβατών με τη δωρεάν υπηρεσία valet (η ημερήσια τιμή κοστίζει $ 89). Σε κοντινή απόσταση, στο Ace Hotel, οι κάρτες μισής ή πλήρους ημέρας (75 $ και 125 $ αντίστοιχα) μεταφράζονται σε Wi-Fi, εξοπλισμένους με νερό χώρους εργασίας σε δωμάτια – εξοπλισμένα με vintage έπιπλα και πικάπ, μαζί με μια συλλογή δίσκων επιλεγμένη από το κατάστημα Amoeba Music – και κουπόνια για καφέ και κοκτέιλ μετά τη δουλειά.

Το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, ονόματι Calabra, το οποίο σερβίρει μεσογειακή κουζίνα σε στιλ Καλιφόρνιας, τώρα λειτουργεί ως ένα υπαίθριο, κοινόχρηστο γραφείο με θέα στον ωκεανό, ανοιχτό σε μέλη του NeueHouse, τα οποία δικαιούνται επίσης μειωμένες τιμές για μασάζ και γιόγκα.

Να έχεις δουλειά και να θες κι άλλη, ένα πράγμα!

Λονδίνο

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το μοντέρνο, σχεδιασμένο Hoxton στο Southwark φιλοξενεί τώρα τον δικό του  χώρο για δουλειά, ο οποίος καταλαμβάνει έξι ορόφους του ακινήτου. Βρίσκεται κοντά στη Γέφυρα Blackfriars, με θέα στον ποταμό Τάμεση, προσφέρει διάφορες βαθμίδες συμμετοχής που κυμαίνονται από μονοήμερες κάρτες (40 $) έως μακροχρόνια πρόσβαση σε ανοιχτά γραφεία βιβλιοθηκών ή ιδιωτικά στούντιο (ξεκινώντας από $ 400 το μήνα).

Στο φιλόξενο Ham Yard στο Soho, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη του καταλύματος και τον καταπράσινο κήπο στην αυλή ως χώρους συσκέψεων, σε φιλικές τιμές εν γένει. Τα δωμάτια είναι επίσης διαθέσιμα για απομακρυσμένη εργασία, όλα τους ανάλαφρα διακοσμημένα και ευάερα: διαθέτουν, επίσης, επιφάνεια εργασίας και ποικιλία ποτών που αναπληρώνονται όλη την ημέρα.

Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στην επιχειρηματική περιοχή της πόλης, σε μια ανακαινισμένη τράπεζα της δεκαετίας του 1920. Υπάρχει ημερήσια τιμή (399 $) για τις λαμπερές σουίτες του, οι οποίες διαθέτουν ειδικούς χώρους εργασίας, καθώς και μεσημεριανό γεύμα σε οποιοδήποτε από τα εννέα ισόγεια εστιατόρια του καταλύματος.

Εν τω μεταξύ, το Rosewood, στο High Holborn, παρέχει ένα ειδικό πακέτο εργασίας (ξεκινώντας από 794 $) που περιλαμβάνει μια διανυκτέρευση και τις υπηρεσίες της εξειδικευμένης ομάδας μπάτλερ – που μπορεί να βοηθήσει στον συντονισμό των κλήσεων συνδιάσκεψης και ακόμη και της παιδικής μέριμνας. Όταν τελειώσει η μέρα, η απολαυστική περιποίηση συνεχίζεται με δωρεάν πρόσβαση στο σπα και τη σάουνα και με κοκτέιλ με έκπτωση.

Μιλάνο

Το Galleria Vik Milano, που βρίσκεται στην υπέροχη εμπορική στοά Galleria Vittorio Emanuele II του 19ου αιώνα, δημιούργησε ένα ειδικό πακέτο «καταφυγίου εργασίας»: με μια ειδική τιμή (από 220 $), μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας σε ένα από τα 89 πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου και σουίτες που έχουν οριστεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, με έργα τέχνης για συγκεκριμένες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων αυθεντικών τοιχογραφιών.

Η εκτύπωση και ο καφές στο δωμάτιο αποτελούν μέρος της συμφωνίας, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε μεσημεριανό γεύμα μέσω της υπηρεσίας δωματίου με επιπλέον χρέωση. Σε κοντινή απόσταση, δίπλα στο θέατρο Scala, το κομψό Mandarin Oriental προσφέρει στους επισκέπτες τιμές μισής τιμής (ξεκινώντας από 490 $) που περιλαμβάνουν τη χρήση δωματίων ως ιδιωτικών γραφείων, καθώς και πίστωση για το Mandarin Bar & Bistrot και πρόσβαση στο γυμναστήριο του καταλύματος.

Κάπου εκεί κοντά,  βρίσκεται και το μεγάλο νεοκλασικού στιλ Principe di Savoia, όπου οι επισκέπτες καλωσορίζονται με ένα φρέσκο ​​μπουκέτο λουλούδια και ωραία χαρτικά είδη που περιμένουν στο γραφείο-αντίκα στο δωμάτιό τους – μαζί με μίνι μπαρ και ντουλάπι εφοδιασμένο με κρουασάν και κέικ που προετοιμάστηκαν από τους σεφ ζαχαροπλαστικής. Για ένα πιο επίσημο μεσημεριανό γεύμα, υπάρχει το Il Salotto, το εστιατόριο στο λόμπι, το οποίο σερβίρει κρύους χυμούς, πίτσες και σπιτικά ζυμαρικά (οι τιμές της ημέρας ξεκινούν από $ 720).

Τόκιο

Στο πολυτελές Park Hyatt Tokyo στο Σιντζούκου, οι επισκέπτες μπορούν να εργαστούν σε ένα κατάλυμα που έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Pritzker Kenzo Tange: με τιμή ημέρας (464 $), το προσωπικό θα μετατρέψει οποιοδήποτε από τα 177 δωμάτια του ξενοδοχείου, πολλά από τα οποία προσφέρουν θέα στον ορίζοντα του Τόκιο ή στον κόλπο του Τόκιο, σε ένα γραφείο, στο γραφείο των ονείρων σας.

Όλα διαθέτουν μίνι μπαρ γεμάτο ιαπωνικά ουίσκι και σοκολατάκια που κατασκευάζονται στην κάτω μπουτίκ ζαχαροπλαστικής (πρόσβαση στο επιχειρηματικό κέντρο του ξενοδοχείου, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα πάντα, από ιαπωνικά-αγγλικά φορητούς υπολογιστές έως συσκευές εγγραφής βίντεο).

Το Grand Hyatt Tokyo, εν τω μεταξύ, που βρίσκεται στη διεθνή επιχειρηματική ζώνη της πόλης, την περιοχή Roppongi, προσφέρει δωμάτια με εκτεταμένα μαόνι. Το ξενοδοχείο ήταν ήδη γνωστό ως εξαιρετικό μέρος για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας, αλλά μια ειδική τιμή ημέρας (500 $) περιλαμβάνει τώρα πρωινό και πίστωση περίπου 100 $ για πιθανή διανυκτέρευση. Επιπλέον, τα μπάνια του καταλύματος είναι εξοπλισμένα με μεγάλες μπανιέρες, καθιστώντας ένα απολαυστικό μπάνιο και μτά μια σύντομη σιέστα το μεσημέρι μια δελεαστική δυνατότητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο