Home / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο

Ένα πρόσθετο μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή και τον Απρίλιο, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε, θα είναι αυξημένη η αποζημίωση ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο.
Συμπλήρωσε ότι η αποζημίωση δεν περιορίζεται από ρήτρα για τον τζίρο, ενώ είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.
Σημειώνεται ότι τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά στις περιοχές αυτές, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, εξαιτίας της απότομης επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας. 

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «τα βασικά σημεία που μας προβληματίζουν για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι ένας συνδυασμός επιδημιολογικών προβλημάτων όπως ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το RT δεν έχει φανεί να κάμπτεται με την λήψη των μέτρων μέχρι στιγμής σε αντίθεση με πόλεις παρόμοιου μεγέθους σε συνδυασμό με την χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχουν στα νοσοκομεία».
Για τις εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη που είναι ήδη επιβαρυμένη υπογράμμισε πως «πλέον το καμπανάκι με αυτές τις εικόνες θα το χτυπάμε 10 φορές αν πέρυσι το χτυπούσαμε σε αντίστοιχες εικόνες μία φορά. Η πιθανότητα να γίνουν μεταδόσεις είναι εξαιρετικά υψηλές και έχουμε να κάνουμε και με μεταλλάξεις που έχουν 20% περισσότερη μεταδοτικότητα. Είναι η χειρότερη στιγμή για να γίνει αυτό και νομίζω θα δούμε περαιτέρω επιβάρυνση τις επόμενες μέρες ως αποτέλεσμα αυτών. Είναι μια μάχη που δίνουμε με τον χρόνο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, να βελτιωθεί ο καιρός, να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτή την στιγμή είμαστε στο τελευταίο μίλι και πάμε να σκοντάψουμε».

Πηγή

About kathimerini