Home / Διάφορα / Αυξάνεται η φτώχεια στην Κροατία

Αυξάνεται η φτώχεια στην Κροατία

Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στην Κροατία εισέρχονται στη ζώνη της απόλυτης φτώχειας και η κυβέρνηση και οι πολιτικοί γενικά δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα, ούτε να το επιλύσουν με συστηματικό και εποικοδομητικό τρόπο, τόνισε η Μιλένα Ρόμιτς από το δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων “Οίκος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, παρουσιάζοντας, στην Κροατική Βουλή, έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2014.

Τον περασμένο χρόνο, η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν βελτιώθηκε σημαντικά σε πολιτικό πλαίσιο, υπογράμμισε.

Τα κληροδοτημένα προβλήματα παραμένουν, είπε και προειδοποίησε ότι παρ’ ότι στο Σύνταγμα ορίζεται πως η Κροατία είναι κράτος πρόνοιας, η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη ζώνη της ανισότητας, του αποκλεισμού και των διακρίσεων.

Σημείωσε ότι ορισμένοι όροι και λέξεις, όπως η αλληλεγγύη, τα δικαιώματα και η ισότητα των εργαζομένων, έχουν εξοριστεί εντελώς από τον πολιτικό λόγο.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο καταστροφική, αν κοιτάξει κανείς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα άτομα που υφίστανται διακρίσεις, είπε η κ. Ρόμιτς.

πηγή απε μπε

About m bonsu