Home / Ειδήσεις / Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια του

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια του

«Ο ελληνικός λαός έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια του. Έχει το κουράγιο να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί, διπλά και τριπλά αν χρειαστεί, για να αποκτήσει η χώρα “νοικοκυριό”», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και εκτιμά ότι αυτές οι δυσκολίες είναι μηδαμινές μπροστά στην κόπωση και όσα έχει υποστεί τόσα χρόνια.

«Αρκεί να πειστεί μέσα του πως δεν υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του, δεν δίνει έναν σκληρό αγώνα, χωρίς νόημα, χωρίς να επιστρέφει αενάως στο μηδέν», διευκρινίζει.

Στη συνέντευξή του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρομοιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα ως «δύο αναπόσπαστες όψεις της ίδιας πέτρας που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε ακατόρθωτο, να σπάσει στα δύο». Αναρωτιέται «αν είναι ικανή μία κακή “στροφή” του ποταμού, μία τόσο μικρή διαδρομή μέσα στους αιώνες, να αλλάξει τη ροή και τη σύσταση της πέτρας» και συμπληρώνει με βεβαιότητα: «Ασφαλώς και όχι. Όλα μπορούν να διορθωθούν. Γιατί στον ορίζοντα του ποταμού υπάρχει κάτι που μας ενώνει: η κοινή ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτή η ενότητα που ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε πράξη. Έλληνες και Ευρωπαίοι».

πηγή απε μπε

About m bonsu