Home / Πολιτική / Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί

Αριστερή Πλατφόρμα: Να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί

Δισέλιδο κείμενο προσθήκης στην τελική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την Κυριακή η Αριστερή Πλατφόρμα, με το οποίο καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην πληρώσει το ΔΝΤ αν συνεχιστεί, όπως αναφέρει, ο εκβιασμός από τους δανειστές.

Εν αναμονή της τοποθέτησης στην ΚΕ και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, το κείμενο θέσεων της Αριστερής Πλατφόρμας αναφέρει ότι οι «Θεσμοί» δεν επιδιώκουν αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «έντιμο συμβιβασμό», αλλά «να εξωθήσουν “απροστάτευτη” την κυβέρνηση στην πλήρη υποταγή και τον παραδειγματικό διασυρμό».

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το κείμενο απουσιάζει κάθε αναφορά σε «ρήξη με τους εταίρους», αν και διατυπώνονται προτάσεις για εναλλακτική πορεία της χώρας.

Οπως ενδεικτικά αναφέρεται στο κείμενο, μεταξύ των άλλων, «κάθε εναλλακτική λύση για μία αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία και πρώτα αό όλα η διακοπή της πληρωμής του χρέους, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι απολύ προτιμότερη για τη χωρα, γιατί κυρίως προσφέρει ελπίδα και προοπτική στον τόπο».

Καταλήγει δε το κείμενο της Πλατφόρμας με την εξής πρόταση: «Η Κυβέρνηση, εφόσον οι θεσμοί συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα “πνίξει” τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χωρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».

Σημειώνεται ότι η πρόταση περί μη καταβολής της επόμενης δόσης δεν συνιστά επί της ουσίας διαφοροποίηση της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς πρόκειται για ενδεχόμενο που η κυβέρνηση είναι γνωστό ότι εξέτασε, ενώ κορυφαίοι υπουργοί όπως ο Ν. Βούτσης και στελέχη όπως ο Ν. Φίλης το επαναλμβάνουν συνεχώς τις τελευταίες ημέρες.


Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=707015

About admin