Home / Επιχειρήσεις / Αποζημιώσεις ύψους 227,3 εκατ. κατέβαλε η Interamerican το 2020

Αποζημιώσεις ύψους 227,3 εκατ. κατέβαλε η Interamerican το 2020

Σε 227,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι αποζημιώσεις που κατέβαλε η Interamerican το 2020 ανταποκρινόμενη σε 392.310 περιστατικά, που αντιστοιχούν σε πληρωμές 622.800 ευρώ ημερησίως σε 1.075 πελάτες της και δικαιούχους. Εάν συνεκτιμηθούν και οι υπηρεσίες βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής) που έλαβαν οι πελάτες κατά το 2020, ο μέσος όρος των εξυπηρετηθέντων με κάποια πληρωμή ή υπηρεσία πέρυσι έφθασε τα 2.387 άτομα την ημέρα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις πληρωμές ανά τομέα δραστηριότητας, πέρυσι στον κλάδο ζωής η Interamerican κατέβαλε 61,7 εκατ. ευρώ, στον τομέα της ασφάλισης υγείας καταβλήθηκαν συνολικά 60,6 εκατ. ευρώ, στις γενικές ασφαλίσεις η εταιρεία πλήρωσε σε αποζημιώσεις συνολικά 83 εκατ. ευρώ και στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων, η εταιρεία κατέβαλε 22 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τεκμηριώνουν την αξιοπιστία της Interamerican σχετικά με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, σε συνδυασμό με τις γρήγορες και απλοποιημένες διαδικασίες, όπου πέρυσι αναδείχθηκε η ψηφιακή ετοιμότητα και οργάνωση των υπηρεσιών της εταιρείας για την εξ αποστάσεως διαχείριση. Η αναγνώριση της επάρκειας και εξυπηρέτησης αντανακλάται και στον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη ποιοτικού ελέγχου (Net Promoters Score – NPS). Η έρευνα ποιοτικού ελέγχου σε συνολικό δείγμα 25.325 πελατών έδωσε NPS 64,4 για όλο το εύρος των υπηρεσιών της Interamerican, υψηλότερο από τον στόχο που είχε θέσει η εταιρεία (60). Ο δείκτης που επιτεύχθηκε, είναι πολύ υψηλότερος από τη μέση αναφορά για το NPS στις ασφαλιστικές υπηρεσίες παγκοσμίως (benchmark), που φθάνει το 42.
Ο τεχνικός δείκτης NPS χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών και αφορά, κυρίως, την πρόθεση σύστασης της εταιρείας σε τρίτους. Πραγματοποιείται ύστερα από υπηρεσία που έχει χρησιμοποιήσει ο πελάτης, βασίζεται στην εμπειρία που αποκομίζει και σκοπός της έρευνας είναι η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών της εταιρείας.

«Ξεκινώντας από τη βάση της ασφαλιστικής συνέπειας, που είναι η έγκαιρη οικονομική κάλυψη και ανακούφιση των ασφαλισμένων μας όταν επέλθει κίνδυνος, θέλουμε να τους προσφέρουμε αξία σε κάθε στιγμή της ζωής τους πέρα από τα όρια της παραδοσιακής ασφάλισης. Είναι σημαντικό για την εταιρεία ότι αυτός ο προσανατολισμός μας, που συνδέεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη της Interamerican, αποτυπώνεται στις έρευνες ικανοποίησης πελατών», τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού. Είναι αξιοσημείωτο ότι «κλειδί» για τη στρατηγική της πελατοκεντρικότητας αποτελεί το σύγχρονο Contact Center της εταιρείας, που εξυπηρετεί τους πελάτες της Interamerican και της Anytime για τη διαχείριση των συμβολαίων τους, όπως επίσης και για την εξυπηρέτηση αποζημιώσεων αυτοκινήτου. Το Contact Center διαχειρίζεται και την εξυπηρέτηση πελατών της οδικής βοήθειας.

Επιχειρήσεις

Πηγή

About kathimerini