Home / Ειδήσεις / ”Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς”

”Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς”

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» τονίζει ότι «τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μην διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις και να μην δοθεί καμία διευκόλυνση και καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στην Συρία ή άλλες χώρες».

Καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση ώστε «να μην ανεχθεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

«Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας. Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς. Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική – λαϊκή εξουσία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο κείμενο επισημαίνεται πως οι πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι, τις οποίες το ΚΚΕ καταδίκασε, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για περαιτέρω ιμπεριαλιστική εμπλοκή στην Συρία καθώς και για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

About m bonsu