Home / Διεθνή / Απειλή για βόμβα και αναγκαστική προσγείωση σε Πολωνικη πτήση με προορισμό την Αίγυπτο

Απειλή για βόμβα και αναγκαστική προσγείωση σε Πολωνικη πτήση με προορισμό την Αίγυπτο

Πτήση από τη Βαρσοβία με προορισμό αιγυπτιακό θέρετρο προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Βουλγαρία μετά από απειλή για βόμβα. Στον έλεγχο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Η πρόσφατη επιβεβαίωση από τη Ρωσία πως η συντριβή στο Σινά ήταν τρομοκρατική επίθεση έχει ενισχύσει την ανησυχία και για τις πτήσεις στην περιοχή.

Η πτήση τσάρτερ, με 161 επιβαίνοντες, από την πολωνική πρωτεύουσα είχε προορισμό την αιγυπτιακή Χουργκάντα, παραθαλάσσια πόλη στην πλευρά της Ερυθράς Θάλασσας.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση το πρωί της Πέμπτης στο βουλγαρικό Μπουργκάς.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο στο οποίο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπουργκάς και πρόσθεσε ότι ο αερολιμένας παραμένει κλειστός.

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μπουργκάς στις 05:48 μετά το αίτημα των πιλότων της πτήσης LLP8015 από τη Βαρσοβία στη Χουργάντα να κάνει επείγουσα προσγείωση, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία εκρηκτικών στο αεροπλάνο» ανέφερε.
Επιβάτης που ειδοποίησε το πλήρωμα για πιθανή ύπαρξη βόμβας παραδέχτηκε στις ερωτήσεις που του έγιναν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα της Πολωνίας LOT δήλωσε ότι το αεροπλάνο δεν ανήκε στο στόλο του αλλά εκτελούσε πτήσεις τσάρτερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500040407#ref=latestarticles

About basilis progressive