Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αντιμονοπωλιακή πολιτική: Πιθανή η ολοκλήρωση συμφωνίας ΕΕ – Amazon έως το τέλος του έτους

Αντιμονοπωλιακή πολιτική: Πιθανή η ολοκλήρωση συμφωνίας ΕΕ – Amazon έως το τέλος του έτους

Η Amazon μπορεί να είναι σε θέση να τερματίσει δύο έρευνες της ΕΕ για αντιμονοπωλιακή πολιτική μέχρι το τέλος του έτους μετά από βελτιωμένες παραχωρήσεις για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με τη χρήση των δεδομένων πωλητών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της από την ίδια, δήλωσαν την Παρασκευή στο Bloomberg δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Ο διακανονισμός με την ΕΕ σημαίνει ότι η εταιρεία θα αποφύγει πρόστιμο ύψους έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της, καθώς η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί το μέγεθος, τη δύναμη και τα δεδομένα της για να προωθήσει τα δικά της προϊόντα ώστε να αποκτήσει αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών εμπόρων που χρησιμοποιούν επίσης την πλατφόρμα της.

Μάλιστα, σε μία κίνηση καλής θέλησης η Amazon προσφέρθηκε τον Ιούλιο να μην χρησιμοποιεί τα δεδομένα των πωλητών για τη δική της ανταγωνιστική επιχείρηση λιανικής πώλησης και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναζητά σχόλια από τους ανταγωνιστές και τους πελάτες και στη συνέχεια να δηλώνει ότι η εταιρεία πρέπει να βελτιώσει την παραχώρησή της.
Η Amazon αύξησε το εύρος των δεδομένων που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

«Είναι πιθανό να υπάρξει απόφαση της ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε το άτομο.
Η αρμόδια για την επιβολή του ανταγωνισμού αρχή της ΕΕ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Κληθείσα να σχολιάσει, η Amazon επανέλαβε ότι συνεργάστηκε εποικοδομητικά με την Επιτροπή για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της.
Η άλλη παραχώρηση της εταιρείας είναι η ίση μεταχείριση των πωλητών κατά την κατάταξη των προσφορών τους για το «κουτί αγοράς» στον ιστότοπό της, το οποίο παράγει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της.
Έχει προσφερθεί να δημιουργήσει ένα δεύτερο buy box για ένα ανταγωνιστικό προϊόν, εάν αυτό διαφέρει σημαντικά ως προς την τιμή και την παράδοση από το προϊόν στο πρώτο box.
moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview