Home / Ειδήσεις / Ανοίγει ξανά το πλανητάριο – Ξεκινούν τα εργαστήρια πειραμάτων

Ανοίγει ξανά το πλανητάριο – Ξεκινούν τα εργαστήρια πειραμάτων

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανακοίνωσε ότι ανοίγει ξανά τους χώρους του, στις 4 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους με νέες παραστάσεις στο Ψηφιακό Πλανητάριο, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας λόγω κορονοϊού.

Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, επαναφέρει φέτος τα εργαστήρια πειραμάτων και πολλές online δράσεις για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των φυσικών επιστημών από το σπίτι τους.

Στον χώρο του UTech Lab τα παιδιά θα συνεχίσουν να μαθαίνουν δημιουργώντας, σε ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, στοχευμένο στην σύγχρονη τεχνολογία.

Τέλος, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου θα λειτουργήσει ξανά και οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν τις ψηφιακές και έντυπες συλλογές της Βιβλιοθήκης, αλλά και να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει δημιουργήσει.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής. Στο χώρο του Πλανηταρίου και σε όλες τις δράσεις (εργαστήρια, προγράμματα και πειράματα) θα τηρούνται όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις για την ασφάλεια του κοινού διατηρώντας πάντα μία κενή θέση ανάμεσα στους θεατές, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα θα είναι τέσσερα άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About skaigr