Home / Ειδήσεις / Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Σκάλα Λακωνίας με τέσσερις τραυματίες

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Σκάλα Λακωνίας με τέσσερις τραυματίες

Μεγάλες ζημιές και προβλήματα προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Έπληξε τη νότια πλευρά της πόλης, ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα. Συνεργεία του δήμου και της ΔΕΗ, αποκαθιστούν τις βλάβες που που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

«Έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές και καταστροφές στη Σκάλα. Βρισκόμαστε από νωρίς εδώ με τις τεχνικές υπηρεσίες και κάνουμε καταγραφή σε συνεργασία και με τον δήμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» δήλωσε η αντιπεριφερειάρης Λακωνίας Ντία Τζανετέα. Ανέφερε ότι η κακοκαιρία που έπληξε τη Λακωνία ήταν σφοδρότατη και στη Σπάρτη το χαλάζι που έπεφτε ήταν σε μέγεθος πέτρας.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή στις 7 το πρωί. Έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα, αναποδογύρισαμ δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας και στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος ξηλώθηκαν μνημεία των τάφων.

Παράλληλα διακόπηκε για ώρες η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών και η κυκλοφορία στην νέα είσοδο Καλαμάτας διεξαγόταν μερικώς. Ζημιές σημειώθηκαν σε κηπευπτικά, αλλά και σε ελιές. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία στη λεωφορό Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή για ώρα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και συνεργεία του δήμου, για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών.

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/89176/Anemostrobilos-prokalese-zimies-sti-Skala-Lakonias-me-tesseris-traumaties

About basilis progressive