Home / ΚΟΜΜΑΤΑ / Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

Το στενό μαρκάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση συνεχίζεται και, όπως είχε δημοσιεύσει από χθες η «Κ», ο Αλέξης Τσίπρας, περνώντας στην αντεπίθεση και επιχειρώντας να διαμορφώσει την καθημερινή πολιτική ατζέντα, προχώρησε σε μια διπλή παρέμβαση που έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, όπως τονίζουν συνεργάτες του:

– Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την πλειοψηφία για εκμετάλλευση της πανδημίας και των παραχωρήσεων της αντιπολίτευσης έναντι των απαιτούμενων έκτακτων μέτρων λειτουργίας της Βουλής, με στόχο να υποβαθμίσει προς όφελός της την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο κ. Τσίπρας διαμαρτύρεται εντόνως για το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε να διεξαχθεί πριν από ενάμιση μήνα, απευθύνοντας γι’ αυτό προσωπική μομφή προς τον Κώστα Τασούλα. «Κορυφαίο όμως κρούσμα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς ήταν η απαράδεκτη απόφασή σας να μην ορίσετε ημέρα συζήτησης του από 23 Δεκεμβρίου αιτήματός μου, για τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για το μείζον θέμα της συρρίκνωσης της δημοκρατίας, επ’ αφορμή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να δείξει πως πίσω από όλη αυτή τη συμπεριφορά βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τον κ. Τασούλα στη Βουλή, προκειμένου να του εκφράσει τις ενστάσεις του.
– Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες στην κατάθεση της τροπολογίας για την αλλαγή του τρόπου διοίκησης της ΕΡΤ, όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το «ραβασάκι» που αναρτήθηκε στη δημόσια τηλεόραση για τον τρόπο κάλυψης της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, η επιλογή του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μη αιρετών μελών του Δ.Σ. οφείλει να αλλάξει. Η πρόταση του κόμματος καταργεί την απλή γνωμοδότηση και αναφέρει πως η διοίκηση θα πρέπει να εγκρίνεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 των μελών της.
Σε σχέση με την κακοκαιρία που έπληξε και την Αττική, από την Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση πως ήταν απροετοίμαστη στη διαχείριση των έντονων φαινομένων.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό. Aφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας, αν και γνώριζαν εδώ και δέκα ημέρες για την έλευση της κακοκαιρίας. Eκλεισαν χθες την εθνική οδό και έκοψαν τη χώρα στα δύο χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον παγετό ολόκληρες περιοχές για ώρες, τα μέσα σταθερής τροχιάς –πράγμα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα– υπολειτουργούν, η Περιφέρεια και ο κ. Πατούλης αποδείχθηκαν ανίκανοι να κρατήσουν ανοικτούς δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας», τόνιζαν από την Κουμουνδούρου. Μάλιστα συμπλήρωναν πως «αν οι πολίτες δεν ταλαιπωρούνταν, θα λέγαμε ότι είναι μια κυβέρνηση για γέλια. Δυστυχώς όμως είναι για κλάματα». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο: «Για κάποιο λόγο στην Αθήνα φαίνεται ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους, δεν υπάρχουν άνθρωποι “εξαρτημένοι από τον μισθό τους” – όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης».

ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας Αλέξης

Πηγή

About kathimerini