Home / Διεθνή / Αναφορές πως οι ΗΠΑ θα στείλουν 250 ενστόλους στη Συρία

Αναφορές πως οι ΗΠΑ θα στείλουν 250 ενστόλους στη Συρία

Αποκλείει χερσαία επέμβαση ο Ομπάμα

Ουάσινγκτον/Αννόβερο
Πληροφορίες σε συνήθως καλά πληροφορημένα διεθνή ΜΜΕ θέλουν την Ουάσινγκτον να πρόκειται να ανακοινώσει την αποστολή 250 ενστόλων στη Συρία προς ενίσχυση των ομάδων που μάχονται την ISIS -με στόχο κυρίως την «ενθάρρυνση» των αραβικών δυνάμεων να συνταχθούν με τους Κούρδους.

Oι αναφορές θέλουν την αποστολή να είναι «τεχνικής φύσης» καθώς οι ΗΠΑ υπογραμμίζουν, διά στόματος Ομπάμα, πως δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε επέμβαση με χερσαίες δυνάμεις.

Η σχετική ανακοίνωση πρόκειται, σύμφωνα με τις αναφορές, να γίνει από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στο Αννόβερο. Τις σχετικές αναφορές κάνουν η Washington Post, η Wall Street Journal και το Reuters επικαλούμενα ξεχωριστά αμερικανούς αξιωματούχους.

Αν επιβεβαιωθεί η αποστολή, η παρουσία αμερικανών ενστόλων στη Συρία θα αυξηθεί σε 300, καθώς επί συριακού εδάφους δραστηριοποιούνται 50 μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων -με «υποστηρικτικό ρόλο», όπως τονίζεται, έστω κι αν η δραστηριότητά τους είναι κοντά στις γραμμές του μετώπου.

Ο Ομπάμα επανέλαβε, μιλώντας στο BBC, πως για την Ουάσινγκτον παραμένει «λάθος» το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης με στόχο την ανατροπή του Άσαντ. Οι ΗΠΑ αποκλείουν πάγια, από την αρχή της συριακής κρίσης, εμπλοκή με «μπότες στο έδαφος» θέλοντας, μεταξύ άλλων, να αποφύγουν άλλη μία περιπέτεια στη Μέση Ανατολή.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis