Home / Αθλητισμός / Αναστασίου: «Να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους»

Αναστασίου: «Να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους»

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Έλληνα τεχνικού στην κάμερα της NOVA:

“Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που μας έβαλε αρκετά δύσκολα πέρυσι και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στην Ξάνθη, η ομάδα δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική. Σίγουρα θα είναι φέτος τελείως διαφορετικό παιχνίδι, η Ξάνθη ξέρουμε πως παίζει με αρκετό πάθος και με δύναμη και ότι,θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες μας. Αλλά έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό και ξέρουμε ότι από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Έχουμε δείξει στα παιδιά κάποια πράγματα και το σημαντικό είναι κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει και το σημαντικό είναι να έχουμε την τακτική πειθαρχία και ηρεμία θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Η Ξάνθη έχει μία δύσκολη αρχή στο πρωτάθλημα, αλλά η παρουσία της ήταν αρκετά καλή γιατί έβαλε δύσκολα σε όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε. Θα είναι διαφορετικό το δικό μας παιχνίδι, αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς έχουμε μία ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί με διάφορους σχηματισμούς. Πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι και να έχουμε και λίγο τύχη που δεν είχαμε καθόλου φέτος.

Πριν το ματς με τον Λεβαδειακό είχα πει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τι έχει συμβεί και να κοιτάξουμε μπροστά. Το ίδιο λέω και τώρα. Κάναμε δύο σημαντικές νίκες με ομάδες αρκετά δύσκολες, παρότι ορισμένοι δεν θα συμφωνήσουν, αλλά ειδικά ο Πλατανιάς στο τακτικό κομμάτι μας έβαλε δύσκολα. Είναι σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν, σημειώσαμε γκολ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε καθόλου.
Αυτά είναι τα θετικά. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε παραπάνω πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά συνολικά τα θετικά ήταν περισσότερα από τα αρνητικά. Σκεφτόμαστε θετικά, δουλεύουμε καθημερινά και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Το εύκολο είναι να διαλύσεις κάτι σημαντικό. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να έχουμε ενωτικό κλίμα. Εμείς στην ομάδα το έχουμε αυτό, ξέρω ότι υπάρχουν και φίλαθλοι που σκέφτονται έτσι, υπάρχουν και ορισμένοι που είναι έντονα δυσαρεστημένοι, το κατανοούμε αυτό και τους καταλαβαίνουμε. Πρέπει μέσα στο γήπεδο από την πλευρά μας, αφού μόνο εκεί μπορούμε, με την προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε και τους πιο δύσπιστους.

Η διαδρομή είναι μεγάλη. Το σημαντικό είναι να να δουλεύουν όλα τα γρανάζια. Αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι δεν πηγαίνουμε με την ταχύτητα που θέλουμε αλλά όταν θα χρειαστεί να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να μπούμε στην τελική ευθεία πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει, γιατί εμείς ως ομάδα θέλουμε να έχουμε ρυθμό, να έχουμε παιχνίδια και το τελευταίο διάστημα μόνο παιχνίδια δεν παίξαμε. Τον τελευταίο μήνα δώσαμε ελάχιστα ματς.
Έχοντας το ρυθμό θα είμαστε πολύ καλύτεροι γιατί έχουμε δυνατότητες πολλές και έχουμε όλα τα φόντα για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Εμείς το πιστεύουμε και θέλουμε να το πιστέψουν και οι οπαδοί μας για να μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε”.

Όσον αφορά στην κριτική που έχει δεχθεί, ο Αναστασίου δήλωσε:

“Ειλικρινά δεν ακούω, δεν παρακολουθώ και δεν διαβάζω. Το σημαντικό είναι ότι ξυπνάω κάθε πρωί με την ίδια διάθεση, με το ίδιο κέφι για να γίνουμε καλύτεροι να γίνω και εγώ καλύτερος. Ολα τα υπόλοιπα δεν με επηρεάζουν”.

Για την δήλωση περί ηγετών:

“Οτιδήποτε λέμε δεν το εκλαμβάνουν όλοι όπως είναι, αλλά ο καθένας το βλέπει όπως τον βολεύει. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι έχουμε ένα σύνολο που φτιάχτηκε για να είναι ομάδα, ο καθένας με τα χαρακτηριστικά που έχει, στη θέση που παίζει και στο ρόλο που έχει. Και είναι σημαντικό αυτοί οι παίκτες να μπορούνε να είναι αυτοί που πρέπει. Κάποιες φορές μπλοκάρουμε είτε γιατί μας μπλοκάρει ο αντίπαλος, είτε γιατί έχουμε μία κακή ημέρα, και εκεί είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο βοήθεια από κάποιους παίκτες. Εκεί είναι που πρέπει να λειτουργούμε και να αντιδρούμε ως ομάδα και οι παίκτες να έχουν την απόδοση που πρέπει. Ο ηγέτης για μας είναι η ομάδα, ο ηγέτης για μας είναι το σύνολο.

Και όσο υπάρχει το ομαδικό πνεύμα και το σύνολο η ομάδα θα λειτουργεί ακόμη καλύτερα. Ξέρουμε ότι κάποια παιδιά δεν είναι την κατάσταση που πρέπει, αλλά με συνεχή δουλειά, με προσπάθεια στις προπονήσεις και με συζητήσεις, κοιτάμε να τους φέρουμε στο επίπεδο που πρέπει. Δεν είμαστε μακριά απ’ εκεί. Η ομάδα ήταν ομάδα, είναι ομάδα και θα παραμείνει ομάδα. Γιατί έτσι δημιουργήθηκε ο Παναθηναϊκός κι έτσι τον θέλουμε. Και ξέρουμε ότι εάν είμαστε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, λοιπόν, εμείς πιστεύουμε στην ομάδα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο, που ξέρουμε ότι υπάρχει πολύς που μας στηρίζει και θα κοιτάξουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους”.

ΠΗΓΗ

About gus_maverick