Home / Ειδήσεις / Ανακεφαλαιοποίηση και capital controls στη συνάντηση Στουρνάρα – θεσμών

Ανακεφαλαιοποίηση και capital controls στη συνάντηση Στουρνάρα – θεσμών

Το κρίσιμο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα με τους θεσμούς σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα.

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, επιδιώκει την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών, ώστε ο προσδιορισμός των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών και η κάλυψη τους να έχουν γίνει πριν από το τέλος του 2015.

Επίσης τάσσεται κατηγορηματικά κατά της εμπλοκής των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενδεχόμενο που πάντως έχει απομακρυνθεί και μετά την ειδική πρόβλεψη στην προκαταρκτική συμφωνία Αθήνας-εταίρων για εξασφάλιση σημαντικών κεφαλαίων για τις τράπεζες.

Με αυτή τη θέση του κ. Στουρνάρα φέρονται άλλωστε να συμφωνούν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες αλλά και αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εξυγίανσης (SSM).

Στη βάση αυτή επιδιώκει οι αυξήσεις κεφαλαίου να ολοκληρωθούν πριν την 1η Ιανουαρίου του 2016, οπότε θα ενεργοποιηθεί πανευρωπαϊκά η Κοινοτική Οδηγία για το «bail in».

 

 

πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500016271#ref=latestarticles

About basilis progressive