Home / Διεθνή / Ανακαλύφθηκε Κοράνι πριν τη γέννηση του Μωάμεθ!

Ανακαλύφθηκε Κοράνι πριν τη γέννηση του Μωάμεθ!

Αρχαίο αντίγραφο του Κορανίου που βρέθηκε σε βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ θα μπορούσε να «ξαναγράψει» την πρώιμη ιστορία του Ισλάμ, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην παρούσα φάση οι ειδικοί, επιφέροντας πιθανότατα ισχυρούς κλυδωνισμούς στα ίδια τα θεμέλια της μουσουλμανικής πίστης.

Η ιστορία ξεκινά τον περασμένο Ιούλιο όταν ανακαλύφθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ σελίδες από τα παλαιότερο Κοράνι που έχει μέχρι σήμερα εντοπιστεί. Οι σελίδες αυτές βρίσκονταν σε μια συλλογή από βιβλία σχετικά με τη Μέση Ανατολή και δεν είχαν απασχολήσει κανέναν εδώ και περίπου έναν αιώνα.

Το πρόβλημα, βέβαια έγκειται στο ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως το χειρόγραφο, που είναι γραμμένο πάνω σε τομάρι κατσίκας ή αρνιού, έχει ημερομηνία «γέννησης» μεταξύ 568 μ.Χ. και 645 μ.Χ. ενώ ο Προφήτης Μωάμεθ, που πιστεύεται ότι έγινε δέκτης των αποκαλύψεων που συνθέτουν το ιερό βιβλίου των μουσουλμάνων έζησε μεταξύ 570 μ.Χ. Και 632.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, εάν η χρονολόγηση των σελίδων αυτών του Κορανιού επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ουσιαστικά θα είναι σαν κάποιος να βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της συγκεκριμένης σε θρησκεία. Σε αντιστοιχία με τον Χριστιανισμό θα ήταν πρακτικά σαν να λέγαμε πως βρέθηκε χειρόγραφο ενός Ευαγγελίου το οποίο χρονολογείται περίπου την περίοδο που ο Ιησούς ήταν ακόμη νήπιο.

Εάν οι ημερομηνίες είναι σωστές, το χειρόγραφο δημιουργήθηκε πριν τη συγγραφή του πρώτου επίσημου κειμένου του Κορανίου. Ο ιστορικός Τομ Χόλαντ σχολίασε σχετικά πως πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι οι επικρατούσες επίσημες ημερομηνίες που συνδέονται με την μουσουλμανική πίστη είναι λάθος ή αναξιόπιστες και τόνισε: «Είναι αίολο να πιστεύουμε πως μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως προέκυψε το Κοράνι».

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

About Panos Dreamer