Αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη πραγματοποίησε πτήση της British Airways που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Αθήνα στις 26 Δεκεμβρίου

Περίπου 3,5 ώρες μετά την έναρξη της πτήσης, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο βοηθός πιλότου αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αν και το αεροπλάνο απείχε μόλις μια ώρα από την Αθήνα, ο πιλότος αποφάσισε να γυρίσει το αεροπλάνο πίσω στο Χίθροου.

Προσγείωσε μόνος του το αεροπλάνο

Στην πορεία της επιστροφής, όμως, ο βοηθός πιλότου λιποθύμησε και έτσι ο πιλότος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη.

Το αεροπλάνο παρέμεινε εκεί για πέντε ώρες, πριν η πτήση συνεχίσει για την Αθήνα. Ο άρρωστος πιλότος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, απ’ όπου πήρε εξιτήριο μετά από ένα τσεκ απ.

Πηγή της British δήλωσε στην Daily Mail ότι ο πιλότος θεώρησε ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Πάντως, δεν υπάρχει ζήτημα κορωνοϊού ούτε ζήτημα τοξικών ουσιών στο πιλοτήριο, που θεωρείται σύνηθες για ξαφνική αδιαθεσία των πιλότων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της αδιαθεσίας του πιλότου, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο